Крок мосю

Крок мосю

Начин на приготвяне:

1. Направете сос от бешамел като разтопите маслото, а в него изпечете за 1-2 мин. брашното, като бъркате непрекъснато. След това излейте студеното мляко и изчакайте сместа почти да заври. Тогава настържете сиренето Ементал и бъркайте докато се разтопи.
2. Намажете долните 4 филии с масло. Отгоре сложете тънки парчета шунка и по малко настъргано сирене Ементал. Захлупете с втора филия.
3. Наредете сандвичите в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре със сос. Запечете ги на 180 градуса за кратко, за да не се втвърди соса.
4. Украсете сандвичите с пресен магданоз.

Продукти

  • 25 г масло
  • 30 г брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • 75 г сирене ементал
  • 8 филии бял хляб
  • 30 г масло
  • 8 резена шунка
  • 2 стръка магданоз

Свързани рецепти