Описание
Предаването предоставя 100 вкусни рецепти с гарантиран успех и безценни съвети, поднесени с типичния за Гордън остър хумор. Това е най-страхотният курс по готварство с най-страхотния готвач!
Предаването предоставя 100 вкусни рецепти с гарантиран успех и безценни съвети, поднесени с типичния за Гордън остър хумор. Това е най-страхотният курс по готварство с най-страхотния готвач!
В първия епизод Гордън учи как да се готви с увереност. Рецептите включват вкусни свински котлети със сладки и кисели чушки и пържени миди с хрупкава ябълкова салата, а Гордън споделя съвет как да поддържате ножовете си остри.
Курсът на готвача продължава, той показва просто готвене за фантастични ястия с рецепти, включващи люто говеждо с марули в арабски хляб и сьомга, поширана в мисо. Гордън показва и как да купите идеалната риба.
Гордън показва как се готви с лют червен пипер. Рецептите включват червен кефал със сладък лют сос, класическо пиле с подправки и семпла пикантна салата от говеждо месо.
Курсът на готвача продължава, демонстрира как да се възползвате максимално от подправките. Рецептите включват бавно готвено агнешко месо, супа от сладка царевица с къри и ароматен оризов пудинг.
Гордън показва как да приготвите мечтаните ястия с ограничен бюджет. Рецептите включват ориз с наденица, печена скумрия с чесън и червен пипер, както и незабравимо агнешко с пържен хляб.
Главният готвач отново влиза в кухнята, за да демонстрира как да приготвите по-вкусни ястия с ограничен бюджет, приготвяйки рецепти като рощи с праз и грюйер с пържени яйца, ябълков крамбъл и ньоки.
Готварският курс на Гордън се занимава с готвенето без стрес. Рецептите включват свински ребърца, пикантно чътни и невероятно пиле с чили, джинджифил и кориандър, което с времето става все по-добро.
Готвачът разкрива още трикове от занаята, докато приготвя кюфтета в ароматен кокосов бульон и демонстрира как да заправите "блонди" с бял шоколад - алтернатива на традиционното шоколадово брауни.
Гордън показва как се прави истинска бърза храна. Рецептите включват сандвичи с пушено свинско и домашен сос барбекю, пържено пилешко с оризови спагети и бърза супа с нудъли.
Готвачът влиза в кухнята, за да демонстрира как се приготвят повечето класики от уличната храна, включително говеждо тако с майонеза с уасаби и лют хотдог. Има и указания как да купите най-хубавия шоколад.
Гордън се обръща към домашните печива. Рецептите включват неговата фокача с маслини, домати и розмарин, бърз хляб с лимон, мащерка и рикота и впечатляващ пандишпан с пресен джинджифил.
Сред ястията, които Гордън приготвя, са обикновен киш от праз и панчета, стилен печен чийзкейк и великолепни шоколадови тарти.
Гордън показва как се приготвят бавно готвените ястия. Рецептите включват карамелизирани смокини с рикота, феноменално бавно готвени говежди ребърца и топящи се в устата телешки гърди.
Готвачът показва някои от любимите си рецепти за бавно готвене, включително рецепти за пълнени агнешки гърди и печени свински гърди с резене. Освен това дава съвети как да купите най-добрите видове месо за този конкретен метод на готвене.
Гордън показва как се готви брънч. Рецептите включват пикантни палачинки, обикновена фритата и суфле с три сирена, което винаги се получава.
Готвачът демонстрира как се прави брънч и приготвя сандвичи с пържоли, палачинки с раци и маскарпоне и домашни кексчета "крампит".
Гордън ни споделя идеалните си бързи рецепти за вечеря, сред които паста с гъби и праз и изумителните плоски кюфтета от сладка царевица и дип от кисело мляко. Той ще ни даде и съвети как да избираме паста.
Ще се научим да правим простички, модерни ястия за вечеря, сред които пикантна риба тон на стек и ананас с лют карамел.
Гордън ни показва как да готвим за специалните поводи. Рецептите включват пълнено агнешко със спанак и кедрови ядки, виетнамски рулца от скариди и цял лаврак с резене, лимон и каперси.
Майстор-готвачът ще ни покаже как лесно и бързо да приготвяме храна за специални поводи, включително салата със зелена папая и милфьой с малини.