Паста с аншоа, домати и чили
Рецепта от: Гордън Рамзи
Рецепта за спагети с продукти от шкафа - люта чушка, чесън и филенца аншоа. Приготвя се за нула време.
Продукти
- 400 г спагети или лингуини
- зехтин
- 3 скилидки чесън
- 1 суха люта чушка
- 50 г филенца аншоа
- 200 г черни маслини без костилки
- 3 с.л. каперси
- 250 г чери домати
- сол и черен пипер
- листа босилек
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно филенцата аншоа, чилито и обелените скилидки чесън. Запържете ги в тиган с 1-2 с.л. от олиото от аншоата за 2-3 минути.
- 2. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета, нарязаните на ситно маслини и каперсите. Разъбркайте.
- 3. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода „ал денте“. Прецедете ги, като запазите малко от водата от варенето и ги добавете в тигана, при дургите продукти. Добавете и водата от варенето. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете листа босилек и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара
Рецепти Нико Рейнолдс
Талятели с пушени тиквички и патладжани
Рецепти Лука Чиано
Ньоки с горгонзола, бекон и шафран