Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно филенцата аншоа, чилито и обелените скилидки чесън. Запържете ги в тиган с 1-2 с.л. от олиото от аншоата за 2-3 минути.
2. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета, нарязаните на ситно маслини и каперсите. Разъбркайте.
3. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода „ал денте“. Прецедете ги, като запазите малко от водата от варенето и ги добавете в тигана, при дургите продукти. Добавете и водата от варенето. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете листа босилек и сервирайте.

Продукти

  • 400 г спагети или лингуини
  • зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 суха люта чушка
  • 50 г филенца аншоа
  • 200 г черни маслини без костилки
  • 3 с.л. каперси
  • 250 г чери домати
  • сол и черен пипер
  • листа босилек

Свързани рецепти