Пилешко с оризови нудъли

Пилешко с оризови нудъли

Начин на приготвяне:

1. Сложете нудълите в дълбока купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 15 минути.
2. Поставете филето без мазнини и кожа легнало върху дървена дъска. С нож го разрежете по средата, но не докрай, така, че да се разтвори като пеперуда. С точилка минете няколко пъти върху месото, за да се изтъни леко. Нарежете месото на лентички.
3. Нарежете броколито на розички, а скилидките чесън обелете и нарежете на тънки филийки.
4. Загрейте добре уок или дълбок тиган. Сипете 1-2 с.л. олио и щом то се загрее, запържете пилето в него. Поръсете сол и черен пипер и разбърквайте, за да се разделят парченцата едно от друго.
5. Добавете филийките чесън и запържете за 30 секунди. Добавете броколито /то трябва да е съвсем прясно и розичките да са малки/ и гответе 1-2 минутиполейте със соевия сос. Разбъркайте и пресипете в купа.
6. Избършете тигана и го върнете на огъня. Сипете 1 ч.л. олио. Разбийте яйцата в купичка и ги сипете в тигана. Бъркайте енергично 1 минута, овкусете с щипка сол. Добавете прецедените нудъли и пилешкото с броколито. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма и дръпнете от огъня.
7. Във всяка порция сипете равни части броколи, нудъли и пилешко месо.

Продукти

  • 200 г оризови нудъли
  • 200 г пилешко филе
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г броколи
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • 1 лайм
  • сок

Свързани рецепти