Пилешко с оризови нудъли
Рецепта от: Гордън Рамзи
Бърза и лесна рецепта с пилешко месо, оризови нудъли и яйца в азиатски стил.
Продукти
- 200 г оризови нудъли 200 г пилешко филе 2 скилидки чесън 200 г броколи 2 с.л. соев сос 2 яйца сол и черен пипер 1 лайм сок
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете нудълите в дълбока купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 15 минути.
- 2. Поставете филето без мазнини и кожа легнало върху дървена дъска. С нож го разрежете по средата, но не докрай, така, че да се разтвори като пеперуда. С точилка минете няколко пъти върху месото, за да се изтъни леко. Нарежете месото на лентички.
- 3. Нарежете броколито на розички, а скилидките чесън обелете и нарежете на тънки филийки.
- 4. Загрейте добре уок или дълбок тиган. Сипете 1-2 с.л. олио и щом то се загрее, запържете пилето в него. Поръсете сол и черен пипер и разбърквайте, за да се разделят парченцата едно от друго.
- 5. Добавете филийките чесън и запържете за 30 секунди. Добавете броколито /то трябва да е съвсем прясно и розичките да са малки/ и гответе 1-2 минутиполейте със соевия сос. Разбъркайте и пресипете в купа.
- 6. Избършете тигана и го върнете на огъня. Сипете 1 ч.л. олио. Разбийте яйцата в купичка и ги сипете в тигана. Бъркайте енергично 1 минута, овкусете с щипка сол. Добавете прецедените нудъли и пилешкото с броколито. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма и дръпнете от огъня.
- 7. Във всяка порция сипете равни части броколи, нудъли и пилешко месо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Ейнсли Хариът
Мариновано пилешко с гъби и лук
Рецепти Стоян и Лора
Печено пиле с грейви сос