Пилешко с оризови нудъли
Рецепта от: Гордън Рамзи
Бърза и лесна рецепта с пилешко месо, оризови нудъли и яйца в азиатски стил.
Продукти
- 200 г оризови нудъли 200 г пилешко филе 2 скилидки чесън 200 г броколи 2 с.л. соев сос 2 яйца сол и черен пипер 1 лайм сок
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете нудълите в дълбока купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 15 минути.
- 2. Поставете филето без мазнини и кожа легнало върху дървена дъска. С нож го разрежете по средата, но не докрай, така, че да се разтвори като пеперуда. С точилка минете няколко пъти върху месото, за да се изтъни леко. Нарежете месото на лентички.
- 3. Нарежете броколито на розички, а скилидките чесън обелете и нарежете на тънки филийки.
- 4. Загрейте добре уок или дълбок тиган. Сипете 1-2 с.л. олио и щом то се загрее, запържете пилето в него. Поръсете сол и черен пипер и разбърквайте, за да се разделят парченцата едно от друго.
- 5. Добавете филийките чесън и запържете за 30 секунди. Добавете броколито /то трябва да е съвсем прясно и розичките да са малки/ и гответе 1-2 минутиполейте със соевия сос. Разбъркайте и пресипете в купа.
- 6. Избършете тигана и го върнете на огъня. Сипете 1 ч.л. олио. Разбийте яйцата в купичка и ги сипете в тигана. Бъркайте енергично 1 минута, овкусете с щипка сол. Добавете прецедените нудъли и пилешкото с броколито. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма и дръпнете от огъня.
- 7. Във всяка порция сипете равни части броколи, нудъли и пилешко месо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели