Соден хляб
Рецепта от: Гордън Рамзи
1. Сипете двата вида брашно в голяма купа. Добавете содата, солта и захарта. Разбъркайте.
2. По средата на сухата смес сипете почти цялото по-рядко, нискомаслено, кисело мляко. Разбъркайте с дървена лъжица. Ако е необходимо, сипете и останалото кисело мляко.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и съвсем леко го омесете. Оформете го на топка.
4. Поръсете брашно в плоска тава. Поставете тестото. Направете кръстовиден разрез с нож в него. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-35 минути.
Продукти
- 350 г бяло брашно
- 150 г пълнозърнесто брашно
- 0.5 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 450 мл кисело мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща