Соден хляб

1. Сипете двата вида брашно в голяма купа. Добавете содата, солта и захарта. Разбъркайте.

2. По средата на сухата смес сипете почти цялото по-рядко, нискомаслено, кисело мляко. Разбъркайте с дървена лъжица. Ако е необходимо, сипете и останалото кисело мляко.

3. Извадете тестото върху набрашнен плот и съвсем леко го омесете. Оформете го на топка.

4. Поръсете брашно в плоска тава. Поставете тестото. Направете кръстовиден разрез с нож в него. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-35 минути.

Продукти

  • 350 г бяло брашно
  • 150 г пълнозърнесто брашно
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 450 мл кисело мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички