Супа с пушен бекон, царевица и картофи

1. Обелете и нарежете лука на ситно. сипете 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука.
2. Нарежете бекона на малки кубчета и го добавете при лука. Пуснете дафиновите листа. Обелете и нарежете на малки кубчета картофите. Запържете ги за 5 минути, като ги разбърквате.
3. Разрежете праза на четири по дължина и го измийте добре. Нарежете го и го добавете в тенджерата. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сметановата царевица - смес от сладка царевица, сметана, масло, брашно и настъргано твърдо сирене. А след това и прецедената сладка царевица. Разбъркайте. залейте с бульона и млякото.
4. Щом супата заври, намалете силата на огъня и оставете да поври 15 минути. Щом дръпнете супата от котлона, я оставете да почине няколко минути.
5. Поднесете супата с американски бисквити със сирене. За тях пресейте 375 г брашно и 1.5 ч.л. бакпулвер в голяма купа. Овкусете със сол и черен пипер. добавете 100 г настъргано твърдо сирене. Разбъркайте и направете кладенче в сместа. В него изсипете течна животинска сметана и разбъркайте докато се образува топка тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете съвсем леко. Разточете го с дебелина 2 см. С помощта на рингче с диаметър 4 см изрежете кръгчета. Подредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете да починат 10 минути. След това ги печете 30 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Продукти

  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 4 резена пушен бекон
  • 2 дафинови листа
  • 2 картофа
  • 1 стрък праз
  • 375 г сметанова царевица
  • 200 г сладка царевица
  • 750 мл пилешки бульон
  • 500 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички