Мъфини с круши и мюсли
Рецепта от: Гордън Рамзи
1. В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера и канелата. Добавете щипка сол, захарта и половината мюсли. Разбъркайте.
2. Обелете крушите, почистете ги и ги нарежете на тънки парченца. Добавете ги при сухите съставки.
3. В друга купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете предварително разтопеното масло. Добавете течните съставки към сухите, като разбърквате с дървена лъжица. Не разбърквайте дълго, а колкото да се смесят добре продуктите.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на тава за мъфини. Напълнете 2/3 от обема им със сместа. Поръсете всяко кексче с останалото мюсли. Тръснете тавата за мъфини от двата края. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 300 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка морска сол
- 1 ч.л. канела
- 125 г мека тъмнокафява захар
- 250 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 100 г масло
- 2 круши
- 100 г хрупкаво мюсли
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета