Пиле на грил с нахут и печени чушки
Рецепта от: Гордън Рамзи
1. Поставете бутчетата в купа и ги поръсете от двете страни със сол, черен пипер и малко зехтин бутчетата.
2. Загрейте много добре грил-тиган. Поставете бутчетата в него с кожата надолу. Обръщайте бутчетата на всеки 2-3 минути. Печете ги общо около 8 минути. Оставете месото да почине 5-10 минути.
3. За дресинга в купа смесете горчицата и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. накрая изтискайте сока на лимона и разбъркайте отново.
4. В голяма купа сипете прецедения нахут, на който предварително сте остранили люспите. Нарежете печените чушки на ивички и ги добавете. Каперсите разрежете на две. Добавете и целите листа босилек.
5. Нарежете на ивички месото и го добавете в купата. Полейте с дресинг и разбъркайте внимателно.
Продукти
- 4 обезкостени пилешки бутчета
- сол и черен пипер
- зехтин
- 200 г червени печени чушки
- 400 г нахут от консерва
- 10 каперсови ябълки
- 1 малка врзъка босилек
- За дресинга:
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 4 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 лимон
- сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут