Пиле на грил с нахут и печени чушки

1. Поставете бутчетата в купа и ги поръсете от двете страни със сол, черен пипер и малко зехтин бутчетата.
2. Загрейте много добре грил-тиган. Поставете бутчетата в него с кожата надолу. Обръщайте бутчетата на всеки 2-3 минути. Печете ги общо около 8 минути. Оставете месото да почине 5-10 минути.
3. За дресинга в купа смесете горчицата и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. накрая изтискайте сока на лимона и разбъркайте отново.
4. В голяма купа сипете прецедения нахут, на който предварително сте остранили люспите. Нарежете печените чушки на ивички и ги добавете. Каперсите разрежете на две. Добавете и целите листа босилек.
5. Нарежете на ивички месото и го добавете в купата. Полейте с дресинг и разбъркайте внимателно.

Продукти

  • 4 обезкостени пилешки бутчета
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 200 г червени печени чушки
  • 400 г нахут от консерва
  • 10 каперсови ябълки
  • 1 малка врзъка босилек
  • За дресинга:
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 лимон
  • сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички