Ябълков крамбъл
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Нарежете ябълките на парченца и ги наредете на дъното на тава. Посипете ги със захар и настържете фино портокаловата кора върху тях. Разбъркайте ги.
В купа смесете продуктите за маслените трохи и ги разбъркайте с ръце. Изсипете ги върху ябълките, поръсете и бадемите и изпечете крамбъла за 25 минути на 180 градуса.
Щом го извадите поръсете го с пудра захар.
Гарнирайте ябълковия крамбъл с една лъжица разбита неподсладена сметана.
В купа смесете продуктите за маслените трохи и ги разбъркайте с ръце. Изсипете ги върху ябълките, поръсете и бадемите и изпечете крамбъла за 25 минути на 180 градуса.
Щом го извадите поръсете го с пудра захар.
Гарнирайте ябълковия крамбъл с една лъжица разбита неподсладена сметана.
Продукти
- За тестените трохи:150 г брашно 150 г овесени ядки 150 г захар 150 г масло 1 щипка сол1 кг ябълки 0.5 портокал настъргана кора 3 с.л. захар 2 с.л. филирани бадеми 100 мл сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене