Начин на приготвяне:

1. За основата пасирайте в купа ядките макадамия, бадемите и кокосовите стърготини. Добавете фурмите без костилка и пасирайте отново. Добавете меда, ваниловия екстракт и солта и пасирайте отново.
2. Намаслете плитка форма за пай, с подвижно дъно и къдрави стени. Изсипете сместа за основа и хубаво я разпределете, като я притискате по дъното и стените. Поставете във фризер, за да се стегне.
3. За пълнежа сипете предварително накиснатите за 1 нощ ядки кашу в блендер/шейкър. Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката му и издълбайте вътрешността му. Добавете го при ядките. Настържете фино кората на единия лайм и изтискайте сока и на двата. Накъсайте листата босилек. Добавете сироп от агаве или мед и лецитин на прах. Пасирайте до гладкост.
4. Изсипете пълнежа върху основата и поставете тортата във фризера, за да се стегне.
5. Украсете тортата с тънки кръгчета лайм или лимон.

Продукти

За основата:

  • 100 г ядки макадамия
  • 100 г сурови бадеми
  • 150 г кокосови стърготини
  • 100 г фурми
  • 2 с.л. сироп от агаве или мед
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • щипка хималайска сол

За пълнежа:

  • 200 г сурово кашу
  • 75 мл лимонов сок
  • 2 лайма
  • настъргана кора и сок
  • 1.5 авокадо
  • 1.5 връзка босилек
  • 125 мл кокосово масло
  • 0.5 ч.л. лецитин на прах

Свързани рецепти