Вегетарианска паста

1. Обелете 2 скилидки чесън и ги нарежете на ситно, като ги поръсите с щипка сол. Обелете и нарежете на ситно лука. Чушките нарежете на малки кубчета, а лютата чушка на тънки кръгчета.
2. В дълбок тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете чушките. Овкусете със сол. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете нарязаните домати и водата и оставете соса да къкри 10-15 минути.
3. Измийте и подсушете тиквичката и патладжана. Нарежете тиквичката на тънки полукръгчета, а патладжана - на малки кубчета. Нарежете на тънки филийки скилидка чесън. Запържете чесъна в друг тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете нарязаните тиквичка и патладжан и ги запържете до омекване.
4. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги и ги изплакнете със студена вода.
5. Дръпнете доматения сос от котлона и овкусете с риган, мащерка, захар и сол. Добавете каперсите и разбъркайте добре. Пасирайте соса до гладкост и го върнете на котлона, на слаб огън. добавете запържените патладжан и тиквичка, пуснете и целите чери доматчета. Гответе няколко минути, докато доматчетата омекнат.
6. Добавете спагетите в соса и разбъркайте добре.
7. Сервирайте спагети със сос в дълбока чиния. Поръсете с листа босилек и рукола. Настържете фино пармезан.

Продукти

  • 1 пакет пълнозърнести спагети
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 червени чушки
  • 0.5 червена люта чушка
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 буркана нарязани домати
  • 100 мл вода
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. кафява захар
  • щипка сушен риган
  • щипка прясна мащерка
  • 2 с.л. каперси
  • 1 тъмнозелена тиквичка
  • 1 патладжан
  • черен пипер
  • 4 чери доматчета
  • листа босилек
  • рукола
  • пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички