Шоколадови мъфини с глазура
1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. В друга купа смесете брашното и бакпулвера, като ги пресеете. Добавете яйчената смес към брашното и разбъркайте с помощта на шпатула.
2. Добавете прясното мляко, малко по малко, като разбърквате. Добавете олиото и разбъркайте. Накрая добавете какаото, като го пресявате.
3. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Разпределете сместа в тях – пълнете 2/3 от обема им. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 175 градуса 10-15 минути. Внимавайте да не прегорят отгоре, а да останат пухкави. Оставете кексчетата да изстинат.
4. За шоколадовата глазура разбийте мекото масло с пресятата пудра захар с помощта на миксер, до пухкавост. добавете крем-сиренето и разбийте отново. Накрая добавете какаото и разбийте. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Охладете.
5. За другата глазура разбийте с миксер пудрата захар и маслото със стайна температура, до гладкост и пухкавост. Добавете фъстъченото масло и отново разбийте. Добавете сметаната и ваниловия екстракт. Разбъркайте. Пресипете сместа в шприц с назъбен накрайник. Охладете я.
6. Шприцовайте шапка от шоколадова глазура върху всяко кексче. на върха сипете по 1 ч.л. от глазурата с фъстъчено масло.

Продукти

  • За кексчетата:2 яйца 175 г захар 200 г брашно 50 г какао 1 ч.л. бакпулвер 100 мл слънчогледово олио 150 мл прясно млякоЗа шоколадовата глазура:120 г меко масло 375 г пудра захар 3 с.л. крем-сирене 100 г какаоЗа фъстъчената глазура:4 с.л. фъстъчено масло 2 с.л. меко масло 150 г пудра захар 0.5 ч.л. ванилов екстракт 3 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички