Бадемово латé
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. Накиснете бадемите във вода за 1 нощ.
2. Сложете прецедените бадеми в блендер. Добавете водата, фурмите, сиропа от агаве и подправките. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Прецедете бадемовото мляко през цедка в тенджерка и го затоплете, като бъркате непрекъснато. Добавете няколко бели бонбона маршмелоу.
4. Сварете 2 чашки кафе еспресо. Налейте топло бадемово мляко догоре. Поръсете с щипка канела.
2. Сложете прецедените бадеми в блендер. Добавете водата, фурмите, сиропа от агаве и подправките. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Прецедете бадемовото мляко през цедка в тенджерка и го затоплете, като бъркате непрекъснато. Добавете няколко бели бонбона маршмелоу.
4. Сварете 2 чашки кафе еспресо. Налейте топло бадемово мляко догоре. Поръсете с щипка канела.
Продукти
- 900 мл вода 300 г бадеми 0.5 ч.л. ванилов екстракт щипка канела щипка смлян кардамон 3 сушени фурми без костилки щипка смлян бахар 0.5 с.л. сироп от агаве щипка сол 2 к.ч. кафе еспресо
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от рози и мандарини