Бадемово латé
1. Накиснете бадемите във вода за 1 нощ.
2. Сложете прецедените бадеми в блендер. Добавете водата, фурмите, сиропа от агаве и подправките. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Прецедете бадемовото мляко през цедка в тенджерка и го затоплете, като бъркате непрекъснато. Добавете няколко бели бонбона маршмелоу.
4. Сварете 2 чашки кафе еспресо. Налейте топло бадемово мляко догоре. Поръсете с щипка канела.

Продукти

  • 900 мл вода 300 г бадеми 0.5 ч.л. ванилов екстракт щипка канела щипка смлян кардамон 3 сушени фурми без костилки щипка смлян бахар 0.5 с.л. сироп от агаве щипка сол 2 к.ч. кафе еспресо

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички