Сурова плодово-шоколадова торта
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. Накиснете бадемите и кашуто в отделни купички с вода за 1 нощ.
2. За основата сложете прецедените бадеми в купа и добавете фурмите без костилка, както и кокосовите стърготини. Пасирайте фино. Добавете 2-3 с.л. разтопено студено пресовано кокосово масло и разбъркайте.
3. Намаслете форма с пружина и постелете хартия на дъното и. Сипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като притискате хубаво.
4. За пълнежа сипете прецеденото кашу в блендер. Добавете разтопеното кокосовото масло, обелените и начупени банани, мед, ванилов екстракт, сироп от агаве, малко вода и щипка сол. Разбийте до хомогенност. След това добавете замразените плодове и пасирайте отново.
5. Пресипете половината смес за пълнежа в купа и към нея добавете какаото. Разбъркайте до хомогенност.
6. Сипете какаовия пълнеж върху основата на тортата и поставете формата във фризер да се стегне. След това извадете и изсипете плодовия пълнеж. Поставете отново тортата във фризер, за да се стегне.
7. Извадете тортата 1/2-1 час преди да я сервирате. Украсете с пресни червени и сини боровинки, и малини. Поръсете с годжи бери.
2. За основата сложете прецедените бадеми в купа и добавете фурмите без костилка, както и кокосовите стърготини. Пасирайте фино. Добавете 2-3 с.л. разтопено студено пресовано кокосово масло и разбъркайте.
3. Намаслете форма с пружина и постелете хартия на дъното и. Сипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като притискате хубаво.
4. За пълнежа сипете прецеденото кашу в блендер. Добавете разтопеното кокосовото масло, обелените и начупени банани, мед, ванилов екстракт, сироп от агаве, малко вода и щипка сол. Разбийте до хомогенност. След това добавете замразените плодове и пасирайте отново.
5. Пресипете половината смес за пълнежа в купа и към нея добавете какаото. Разбъркайте до хомогенност.
6. Сипете какаовия пълнеж върху основата на тортата и поставете формата във фризер да се стегне. След това извадете и изсипете плодовия пълнеж. Поставете отново тортата във фризер, за да се стегне.
7. Извадете тортата 1/2-1 час преди да я сервирате. Украсете с пресни червени и сини боровинки, и малини. Поръсете с годжи бери.
Продукти
- За основата:75 г смлени бадеми 75 г фурми 75 г кокосови стърготини 3 с.л. кокосово маслоЗа пълнежа:350 г сурово кашу 2 банана 300 мл кокосово мляко 50 мл сироп от агаве 50 г течен мед 1.5 с.л. ванилов екстракт 25 мл вода 5 с.л. какао щипка сол 300 г замразени горски плодовеЗа украса: пресни боровинки и малини годжи бери
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол