1. За основата използвайте белени бадеми, ако намерите органични такива, за да не са обработвани с избелващи вещества. В голяма купа смелете с помощта на пасатор бадемите с фурмите без костилки и кокосовите стърготини. Добавете кокосовото масло, предварително разтопено на водна баня, сиропа от агаве, ванилията, солта и джинджифила. Пасирайте отново.
2. Постелете дъното и стените малка форма с пружина с хартия за печене. Изсипете сместа за основата, разпределете я равномерно и я притиснете добре. Поставете във фризер, за да се стегне.
3. За пълнежа обелете и нарежете на парчета мангото. Сложете го в блендер заедно с кокосовата сметана, предварително накиснатите ядки кашу за най-малко 6 часа, кокосовото масло, вътрешността на плодовете маракуя, сиропа от агаве, лукумата и ванилията. Пасирайте до гладка смес.
4. Изсипете половината смес от манговия пълнеж върху стегналата се основа на тортата. Поставете във фризер отново, за да се стегне.
5. за лактата разбъркайте фъстъченото масло с меда и ванилията. Пресипете сместа в шприц за еднократна употреба. Отрежете края му не много тънко. Шприцовайте ивици върху стегналия се мангов пълнеж. Отгоре изсипете останалата смес с манго и поставете тортата отново във фризер, докато се стегне.
6. Шприцовайте ивици под формата на решетка от останалата лакта. Издълбайте вътрешността на плода маракуя и го нанесете върху лактата.

Продукти

  • За основата:125 г бадеми 75 г фурми 75 г кокосови стърготини 1.5 с.л. кокосово олио щипка сол 1 ч.л. сироп от агаве 1 ч.л. смлян джинджифил 1 ч.л. ванилов екстрактЗа пълнежа:375 г сурово кашу 1 манго 175 мл кокосова сметана 300 мл кокосово масло 75 г лукума на прах 3 плода маракуя 100 мл сироп от агаве или мед 2 ч.л. ванилов екстрактЗа лактата:50 г фъстъчено масло 3 с.л. течен мед 2 ч.л. ванилов екстракт 1 плод маракуя

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички