Крем йогурт с розова вода
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. В тенджерка сипете портокаловия сок заедно със захарта, меда и няколко капки розова вода. Оставете сиропа да заври и да се посгъсти.
2. В купа разбъркайте киселото мляко с няколко лъжици захар, маскарпонето и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
3. Разрежете нара и извадете зърната му. Нарежете смокините на четвъртинки.
4. Сипете от крема с кисело мляко до средата на стъклени чаши. Подредете резените смокини, по няколко къпини /или плодчета бонсей/, поръсете зърна нар. Сипете по 2-3 с.л. от сиропа и поръсете с нарязани ядки шам-фъстък.
5. Сервирайте крема изстуден.
2. В купа разбъркайте киселото мляко с няколко лъжици захар, маскарпонето и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
3. Разрежете нара и извадете зърната му. Нарежете смокините на четвъртинки.
4. Сипете от крема с кисело мляко до средата на стъклени чаши. Подредете резените смокини, по няколко къпини /или плодчета бонсей/, поръсете зърна нар. Сипете по 2-3 с.л. от сиропа и поръсете с нарязани ядки шам-фъстък.
5. Сервирайте крема изстуден.
Продукти
- 300 г кисело мляко 0.5 шушулка ванилия 3 с.л. захар 3 с.л. маскарпоне 1 нар 1 ч.ч. къпини 4 смокини 100 г ядки шам-фъстък 200 мл пресен портокалов сок 200 г захар розова вода 25 г мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол