Салата с цвекло и козе сирене
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. Сварете червеното цвекло докато омекне, около 40 минути. Нарежете главичките на едри парчета и ги сложете в купа.
2. За топлия сироп сипете в тенджерка балсамовия оцет и добавете към него захарта, солта, белия винен оцет и олиото. Разбъркайте и оставете сиропа да заври и леко да се посгъсти. Залейте със сиропа червеното цвекло.
3. В тенджерка разтопете маслото и добавете към него кафявата захар и канелата. разбъркайте и добавете целите орехови ядки. Разбъркайте за 20-30 секунди и пресипете ядките в чиния, постлана с хартия за печене. Разстелете ги на един слой и ги оставете да се втвърдят.
4. За дресинга сипете в купичка балсамовия оцет, горчицата, ябълковия сок, меда. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сушените боровинки, бъркайте и добавете зехтина на тънка струйка. Накрая добавете пресните боровинки.
5. Нарежете крушите на много тънки филийки и отстранете семките им. Разрежете филийките на половинки по дължина. На дъното на голяма дълбока чиния разпределете листата зелена салата. Върху тях разпръснете парчетата цвекло. Подредете резени круши и парчета козе сирене. Начупете карамелизираните орехи и ги разпръснете. Полейте салатата с боровинковия дресинг. накрая поръсете със сушени червени боровинки и пресни боровинки.
2. За топлия сироп сипете в тенджерка балсамовия оцет и добавете към него захарта, солта, белия винен оцет и олиото. Разбъркайте и оставете сиропа да заври и леко да се посгъсти. Залейте със сиропа червеното цвекло.
3. В тенджерка разтопете маслото и добавете към него кафявата захар и канелата. разбъркайте и добавете целите орехови ядки. Разбъркайте за 20-30 секунди и пресипете ядките в чиния, постлана с хартия за печене. Разстелете ги на един слой и ги оставете да се втвърдят.
4. За дресинга сипете в купичка балсамовия оцет, горчицата, ябълковия сок, меда. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сушените боровинки, бъркайте и добавете зехтина на тънка струйка. Накрая добавете пресните боровинки.
5. Нарежете крушите на много тънки филийки и отстранете семките им. Разрежете филийките на половинки по дължина. На дъното на голяма дълбока чиния разпределете листата зелена салата. Върху тях разпръснете парчетата цвекло. Подредете резени круши и парчета козе сирене. Начупете карамелизираните орехи и ги разпръснете. Полейте салатата с боровинковия дресинг. накрая поръсете със сушени червени боровинки и пресни боровинки.
Продукти
- 7 главички червено цвекло 2 круши 100 г микс от зелени салати 100 г меко козе сирене 100 г пресни боровинки 100 г сушени червени боровинкиЗа сиропа:50 мл балсамов оцет 4 с.л. захар 2 с.л. олио щипка сол 4 с.л. бял винен оцетЗа карамелизираните орехи:2 с.л. масло 2 с.л. кафява захар 0.5 ч.л. канела 100 г орехиЗа боровинковия дресинг:1 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. горчица 1 с.л. боровинки на прах 2 с.л. ябълков сок 1 ч.л. мед 1 ч.л. прясно смлян черен пипер 1 ч.л. сол 4 с.л. зехтин 2 с.л. пресни боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”