Джобчета с морски дарове

Джобчета с морски дарове

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре черните миди под течаща вода и отстранете "брадата" им. Измийте скаридите и другите миди.
2. В купа сложете нарязания на тънки кръгчета пресен лук, нарязаните на тънки филийки обелени чесън и джинджифил, нарязаната на тънки кръгчета люта чушка и нарязания на ситно лук шалот. Добавете двата вида миди и скаридите. Изтискайте сока на лаймовете. Разбъркайте много добре.
3. Подгответе 4 листа пергаментова хартия. По средата сипете част от морските дарове с марината. Добавете 1 с.л. рибен сос, 1 с.л. олио, 2 стръка кориандър и кокосово мляко. Овкусете със сол. Завийте пакетчето и го вържете с памучен конец. Подредете така приготвените пакетчета в тавичка. Печте в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
4. Разтворете пакетчетата и ги сервирайте в купичка заедно с хартията.

Продукти

  • 1 кг черни миди
  • 750 г тигрови скариди
  • 450 г сърцевидни миди
  • 2 стръка лимонена трева
  • 2 скилидки чесън
  • 4 ч.л. нарязан джинджифил
  • 2 ч.л. нарязана люта чушка
  • 2 глави лук шалот
  • 0.5 връзка пресен лук
  • 2 лимона
  • сок

За соса:

  • 5 ч.л. рибен сос
  • 4 с.л. олио
  • 0.5 връзка кориандър
  • 500 мл кокосово мляко
  • щипка хималайска сол

Свързани рецепти