Джобчета с морски дарове
1. Измийте добре черните миди под течаща вода и отстранете "брадата" им. Измийте скаридите и другите миди.
2. В купа сложете нарязания на тънки кръгчета пресен лук, нарязаните на тънки филийки обелени чесън и джинджифил, нарязаната на тънки кръгчета люта чушка и нарязания на ситно лук шалот. Добавете двата вида миди и скаридите. Изтискайте сока на лаймовете. Разбъркайте много добре.
3. Подгответе 4 листа пергаментова хартия. По средата сипете част от морските дарове с марината. Добавете 1 с.л. рибен сос, 1 с.л. олио, 2 стръка кориандър и кокосово мляко. Овкусете със сол. Завийте пакетчето и го вържете с памучен конец. Подредете така приготвените пакетчета в тавичка. Печте в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
4. Разтворете пакетчетата и ги сервирайте в купичка заедно с хартията.

Продукти

  • 1 кг черни миди 750 г тигрови скариди 450 г сърцевидни миди 2 стръка лимонена трева 2 скилидки чесън 4 ч.л. нарязан джинджифил 2 ч.л. нарязана люта чушка 2 глави лук шалот 0.5 връзка пресен лук 2 лимона сокЗа соса:5 ч.л. рибен сос 4 с.л. олио 0.5 връзка кориандър 500 мл кокосово мляко щипка хималайска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички