Сурова торта с червени боровинки и шоколад
1. За основата смелете бадемите, кокосовите стърготини и фурмите без костилки с помощта на пасатор. Добавете косовото масло и солта и пасирайте отново.
2. Намаслете съното и стените на форма с пружина и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я притиснете добре. Поставете във фризер, за да се стегне.
3. За пълнежа сложете в блендер/шейкър предварително накиснати за 1 нощ ядки кашу, обелените и нарязани на кръгчета банани, разтопеното на водна баня кокосово масло, меда, сиропа от агаве, ваниловия екстракт, водата и какаото и солта. Пасирайте до получаването на гладка смес.
4. Пресипете половината от сместа в купа. Към останалата в шейкъра смес добавете червени и сини боровинки и пасирайте до гладкост.
5. Върху стегналата се основа сипете шоколадовата смес и поставете във фризер докато се стегне. След това изсипете сместа с боровинки и отново поставете във фризер, докато се стегне.
6. Отстранете пружината на формата и поставете тортата върху поднос. Украсете с пресни или замразени плодове. Поръсете годжи бери.

Продукти

  • За основата:75 г сурови бадеми 75 г сушени фурми 75 г кокосови стърготини 1 с.л. кокосово масло щипка хималайска солЗа пълнежа:350 г сурово кашу 2 банана 300 г кокосово масло 50 г сироп от агаве 50 г мед 1 с.л. ванилово екстракт 25 мл вода 5 с.л. какао щипка хималайска сол 100 г замразени червени боровинки 100 г замразени боровинкиЗа украса:50 г червени боровинки 50 г боровинки 20 г годжи бери 50 г малини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички