Сурова торта с червени боровинки и шоколад

Сурова торта с червени боровинки и шоколад

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете бадемите, кокосовите стърготини и фурмите без костилки с помощта на пасатор. Добавете косовото масло и солта и пасирайте отново.
2. Намаслете съното и стените на форма с пружина и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я притиснете добре. Поставете във фризер, за да се стегне.
3. За пълнежа сложете в блендер/шейкър предварително накиснати за 1 нощ ядки кашу, обелените и нарязани на кръгчета банани, разтопеното на водна баня кокосово масло, меда, сиропа от агаве, ваниловия екстракт, водата и какаото и солта. Пасирайте до получаването на гладка смес.
4. Пресипете половината от сместа в купа. Към останалата в шейкъра смес добавете червени и сини боровинки и пасирайте до гладкост.
5. Върху стегналата се основа сипете шоколадовата смес и поставете във фризер докато се стегне. След това изсипете сместа с боровинки и отново поставете във фризер, докато се стегне.
6. Отстранете пружината на формата и поставете тортата върху поднос. Украсете с пресни или замразени плодове. Поръсете годжи бери.

Продукти

За основата:

  • 75 г сурови бадеми
  • 75 г сушени фурми
  • 75 г кокосови стърготини
  • 1 с.л. кокосово масло
  • щипка хималайска сол

За пълнежа:

  • 350 г сурово кашу
  • 2 банана
  • 300 г кокосово масло
  • 50 г сироп от агаве
  • 50 г мед
  • 1 с.л. ванилово екстракт
  • 25 мл вода
  • 5 с.л. какао
  • щипка хималайска сол
  • 100 г замразени червени боровинки
  • 100 г замразени боровинки

За украса:

  • 50 г червени боровинки
  • 50 г боровинки
  • 20 г годжи бери
  • 50 г малини

Свързани рецепти