1. Сложете голямо количество вода в тенджера да заври. Дръпнете от котлона и поставете в горещата вода голям буркан и капачката му. След като постоят 3-4 минути, извадете ги и ги подсушете добре.
2. Нарежете на четвъртинки пресните смокини*, а сушените - на малки кубчета.
3. Подредете парчетата смокини в буркана, едно по едно. сипете нарязаните сушени смокини. Залейте с истински ябълков оцет /без консерванти/. Завийте капачката на буркана и го поставете в шкаф.
4. След като мине 1 седмица, сипете 1 с.л. захар в буркана. Всяка седмица проверявайте киселинността на оцета според вашия вкус, като изваждате част от плодовете.

*Вместо смокини може да използвате други сезонни плодове за приготвянето на плодов оцет.

Продукти

  • 10 пресни смокини 3 сушени смокини ябълков оцет 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички