Смокинов оцет
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Сложете голямо количество вода в тенджера да заври. Дръпнете от котлона и поставете в горещата вода голям буркан и капачката му. След като постоят 3-4 минути, извадете ги и ги подсушете добре.
2. Нарежете на четвъртинки пресните смокини*, а сушените - на малки кубчета.
3. Подредете парчетата смокини в буркана, едно по едно. сипете нарязаните сушени смокини. Залейте с истински ябълков оцет /без консерванти/. Завийте капачката на буркана и го поставете в шкаф.
4. След като мине 1 седмица, сипете 1 с.л. захар в буркана. Всяка седмица проверявайте киселинността на оцета според вашия вкус, като изваждате част от плодовете.
*Вместо смокини може да използвате други сезонни плодове за приготвянето на плодов оцет.
2. Нарежете на четвъртинки пресните смокини*, а сушените - на малки кубчета.
3. Подредете парчетата смокини в буркана, едно по едно. сипете нарязаните сушени смокини. Залейте с истински ябълков оцет /без консерванти/. Завийте капачката на буркана и го поставете в шкаф.
4. След като мине 1 седмица, сипете 1 с.л. захар в буркана. Всяка седмица проверявайте киселинността на оцета според вашия вкус, като изваждате част от плодовете.
*Вместо смокини може да използвате други сезонни плодове за приготвянето на плодов оцет.
Продукти
- 10 пресни смокини 3 сушени смокини ябълков оцет 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем