Начин на приготвяне:
1. В купа сложете жълтъците и яйцата. Добавете захарта към тях и ги разбийте.
2. Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. Бъркайте го, за да стане гладък. Дръпнете от огъня купата и я подсушете отдолу. Добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
3. На струйка пресипете шоколада към яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното. Разбъркайте. Пресипете сместа в пош.
4. Намажете с помощта на четчица алуминеви чашки с масло. Разпределете шоколадовата смес, като оставяте два пръста от чашката незапълнени.
5. Изпечете пудингчетата за 13 минути на 170 градуса. Оставете ги да изстинат и ги обърнете всяко в отделна чиния.
6. Гарнирайте с бита сметана и червени плодове.
2. Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. Бъркайте го, за да стане гладък. Дръпнете от огъня купата и я подсушете отдолу. Добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
3. На струйка пресипете шоколада към яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното. Разбъркайте. Пресипете сместа в пош.
4. Намажете с помощта на четчица алуминеви чашки с масло. Разпределете шоколадовата смес, като оставяте два пръста от чашката незапълнени.
5. Изпечете пудингчетата за 13 минути на 170 градуса. Оставете ги да изстинат и ги обърнете всяко в отделна чиния.
6. Гарнирайте с бита сметана и червени плодове.
Продукти
- 5 жълтъка
- 5 яйца
- 125 г захар
- 250 г шоколад
- 250 г масло
- 50 г брашно
За гарниране:
- малини или други червени плодове
- 100 мл сметана
- 25 г захар