Шоколадови скалички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа сложете жълтъците и яйцата. Добавете захарта към тях и ги разбийте.
2. Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. Бъркайте го, за да стане гладък. Дръпнете от огъня купата и я подсушете отдолу. Добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
3. На струйка пресипете шоколада към яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното. Разбъркайте. Пресипете сместа в пош.
4. Намажете с помощта на четчица алуминеви чашки с масло. Разпределете шоколадовата смес, като оставяте два пръста от чашката незапълнени.
5. Изпечете пудингчетата за 13 минути на 170 градуса. Оставете ги да изстинат и ги обърнете всяко в отделна чиния.
6. Гарнирайте с бита сметана и червени плодове.
2. Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. Бъркайте го, за да стане гладък. Дръпнете от огъня купата и я подсушете отдолу. Добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
3. На струйка пресипете шоколада към яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното. Разбъркайте. Пресипете сместа в пош.
4. Намажете с помощта на четчица алуминеви чашки с масло. Разпределете шоколадовата смес, като оставяте два пръста от чашката незапълнени.
5. Изпечете пудингчетата за 13 минути на 170 градуса. Оставете ги да изстинат и ги обърнете всяко в отделна чиния.
6. Гарнирайте с бита сметана и червени плодове.
Продукти
- 5 жълтъка 5 яйца 125 г захар 250 г шоколад 250 г масло 50 г брашноЗа гарниране: малини или други червени плодове 100 мл сметана 25 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска