Начин на приготвяне:

1. Разрежете доматите на четири и махнете сърцевината им. Останалото нарежете на кубчета. Краставицата нарежете също на кубчета. Зелените маслини без костилка нарежете на колелца.
2. Запечете кедровите ядки в тиган с малко сол.
3. В купа направете дресинга от лиминов сок, горчица, сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете сиренето на дебели парчета /на човек около 70 г/ и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко парче с листенца мащерка и ги полейте обилно с мед. Запечете сиренето докато то придобие златист цвят.
5. В купа сложете листата зелена салата, нарязаните домати, краставица, маслини, кедровите ядки и залейте всичко с дресинга. Разбъркайте хубаво.
6. Сервирайте салатата в чинии, а върху нея сложете парчета запечено сирене.

Продукти

  • 280 г прясно козе сирене
  • 4 домата
  • 1 краставица
  • 50 г зелени маслини без костилка
  • 20 г кедрови ядки
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 2 с.л. течен мед
  • 150 г смесена зелена салата

За дресинга:

  • 1 лимон
  • сок
  • 2 ч.л. горчица
  • сол и черен пипер
  • 50 мл зехтин

Свързани рецепти