Начин на приготвяне:
1. Разрежете доматите на четири и махнете сърцевината им. Останалото нарежете на кубчета. Краставицата нарежете също на кубчета. Зелените маслини без костилка нарежете на колелца.
2. Запечете кедровите ядки в тиган с малко сол.
3. В купа направете дресинга от лиминов сок, горчица, сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете сиренето на дебели парчета /на човек около 70 г/ и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко парче с листенца мащерка и ги полейте обилно с мед. Запечете сиренето докато то придобие златист цвят.
5. В купа сложете листата зелена салата, нарязаните домати, краставица, маслини, кедровите ядки и залейте всичко с дресинга. Разбъркайте хубаво.
6. Сервирайте салатата в чинии, а върху нея сложете парчета запечено сирене.
2. Запечете кедровите ядки в тиган с малко сол.
3. В купа направете дресинга от лиминов сок, горчица, сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете сиренето на дебели парчета /на човек около 70 г/ и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко парче с листенца мащерка и ги полейте обилно с мед. Запечете сиренето докато то придобие златист цвят.
5. В купа сложете листата зелена салата, нарязаните домати, краставица, маслини, кедровите ядки и залейте всичко с дресинга. Разбъркайте хубаво.
6. Сервирайте салатата в чинии, а върху нея сложете парчета запечено сирене.
Продукти
- 280 г прясно козе сирене
- 4 домата
- 1 краставица
- 50 г зелени маслини без костилка
- 20 г кедрови ядки
- 3 стръка прясна мащерка
- 2 с.л. течен мед
- 150 г смесена зелена салата
За дресинга:
- 1 лимон
- сок
- 2 ч.л. горчица
- сол и черен пипер
- 50 мл зехтин