Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Салата с печено козе сирене

категория 0/5
1. Разрежете доматите на четири и махнете сърцевината им. Останалото нарежете на кубчета. Краставицата нарежете също на кубчета. Зелените маслини без костилка нарежете на колелца.
2. Запечете кедровите ядки в тиган с малко сол.
3. В купа направете дресинга от лиминов сок, горчица, сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете сиренето на дебели парчета /на човек около 70 г/ и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко парче с листенца мащерка и ги полейте обилно с мед. Запечете сиренето докато то придобие златист цвят.
5. В купа сложете листата зелена салата, нарязаните домати, краставица, маслини, кедровите ядки и залейте всичко с дресинга. Разбъркайте хубаво.
6. Сервирайте салатата в чинии, а върху нея сложете парчета запечено сирене.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен