Салата с айсберг и малинов дресинг
1. За дресинга обелете и нарежете скилидката чесън. Сложете я в блендер заедно с измитите малини, каперсите, жълтъците на варените яйца, суровото яйце и листата босилек. Изтискайте сока на лайма и добавете балсамовия оцет и зехтина. Пасирайте всичко до хомогенност.
2. В голяма купа подредете предварително измитите и добре отцедени листа айсберг. Върху тях разпръснете соевите кълнове. Нарежете маслините без костилки на тънки кръгчета и ги поръсете върху салатата. Поръсете зърната царевица и стръкчетата къдрав магданоз.
3. Нарежете белтъците на сварените яйца на малки кубчета. Полейте салатата с малиновия дресинг, с помощта на лъжица. Поръсете кубчетата белтъци. Разбъркайте салатата внимателно с ръце.
4. Поръсете със сол и черен пипер, и зехтин. Разбъркайте отново. Накрая поръсете ядливи цветя.

Продукти

  • За дресинга:1 скилидка чесън 2 твърдо сварени яйца 0.5 ч.ч. малини 2 с.л. каперси 5 листа босилек 1 лайм сок 0.5 ч.ч. балсамов оцет 0.5 ч.ч. зехтин1 салата айсберг 2 шепи соеви кълнове 4 с.л. сладка царевица 2 стръка къдрав магданоз сол и черен пипер зехтин ядливи цветя

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички