Салата с айсберг и малинов дресинг

Салата с айсберг и малинов дресинг

Начин на приготвяне:

1. За дресинга обелете и нарежете скилидката чесън. Сложете я в блендер заедно с измитите малини, каперсите, жълтъците на варените яйца, суровото яйце и листата босилек. Изтискайте сока на лайма и добавете балсамовия оцет и зехтина. Пасирайте всичко до хомогенност.
2. В голяма купа подредете предварително измитите и добре отцедени листа айсберг. Върху тях разпръснете соевите кълнове. Нарежете маслините без костилки на тънки кръгчета и ги поръсете върху салатата. Поръсете зърната царевица и стръкчетата къдрав магданоз.
3. Нарежете белтъците на сварените яйца на малки кубчета. Полейте салатата с малиновия дресинг, с помощта на лъжица. Поръсете кубчетата белтъци. Разбъркайте салатата внимателно с ръце.
4. Поръсете със сол и черен пипер, и зехтин. Разбъркайте отново. Накрая поръсете ядливи цветя.

Продукти

За дресинга:

  • 1 скилидка чесън
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 0.5 ч.ч. малини
  • 2 с.л. каперси
  • 5 листа босилек
  • 1 лайм
  • сок
  • 0.5 ч.ч. балсамов оцет
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 1 салата айсберг
  • 2 шепи соеви кълнове
  • 4 с.л. сладка царевица
  • 2 стръка къдрав магданоз
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • ядливи цветя

Свързани рецепти