Салата "Цезар"
1. Изрежете кората на филиите хляб. Нарежете меката част на хляба на еднакви кубчета. запържете ги до златисто в тиган с 1 с.л. олио. Поръсете ги с още малко олио отгоре.
2. За дресинга смесете в купа майонезата, настъргания пармезан, настърганите чесън и хрян, горчицата и филенцата аншоа. Разбъркайте и добавете лимоновия сок и овкусете с щипка захар, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
3. Поръсете пилешките гърди със сол и ги запържете от двете страни в тиган с 1 с.л. олио. Прехвърлете ги в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 10-15 минути на 200 градуса.
4. Непосредствено преди консумация  накъсайте листата маруля на едро в купа. Добавете дресинга, прясно слмян черен пипер, няколко филийки пилешко и кротоните. Разбъркайте.
4. В чинии подредете цели листа зелена салата, върху тях сипете от салатата, а отгоре още пилешко месо, нарязано на филийки. Поръсете с още черен пипер.

Продукти

  • 4 филии стар хляб 1 маруля листа зелена салата 2 парчета пилешки гърди 3 с.л. олио 50 г пармезан прясно смлян черен пиперЗа дресинга:50 мл майонеза 50 г пармезан 1 с.л. дижонска горчица 3 филенца аншоа 2 скилидки чесън 0.5 лимон сок 1 ч.л. настърган хрян щипка захар сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички