Начин на приготвяне:
1. Изрежете кората на филиите хляб. Нарежете меката част на хляба на еднакви кубчета. запържете ги до златисто в тиган с 1 с.л. олио. Поръсете ги с още малко олио отгоре.
2. За дресинга смесете в купа майонезата, настъргания пармезан, настърганите чесън и хрян, горчицата и филенцата аншоа. Разбъркайте и добавете лимоновия сок и овкусете с щипка захар, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
3. Поръсете пилешките гърди със сол и ги запържете от двете страни в тиган с 1 с.л. олио. Прехвърлете ги в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 10-15 минути на 200 градуса.
4. Непосредствено преди консумация накъсайте листата маруля на едро в купа. Добавете дресинга, прясно слмян черен пипер, няколко филийки пилешко и кротоните. Разбъркайте.
4. В чинии подредете цели листа зелена салата, върху тях сипете от салатата, а отгоре още пилешко месо, нарязано на филийки. Поръсете с още черен пипер.
2. За дресинга смесете в купа майонезата, настъргания пармезан, настърганите чесън и хрян, горчицата и филенцата аншоа. Разбъркайте и добавете лимоновия сок и овкусете с щипка захар, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
3. Поръсете пилешките гърди със сол и ги запържете от двете страни в тиган с 1 с.л. олио. Прехвърлете ги в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 10-15 минути на 200 градуса.
4. Непосредствено преди консумация накъсайте листата маруля на едро в купа. Добавете дресинга, прясно слмян черен пипер, няколко филийки пилешко и кротоните. Разбъркайте.
4. В чинии подредете цели листа зелена салата, върху тях сипете от салатата, а отгоре още пилешко месо, нарязано на филийки. Поръсете с още черен пипер.
Продукти
- 4 филии стар хляб
- 1 маруля
- листа зелена салата
- 2 парчета пилешки гърди
- 3 с.л. олио
- 50 г пармезан
- прясно смлян черен пипер
За дресинга:
- 50 мл майонеза
- 50 г пармезан
- 1 с.л. дижонска горчица
- 3 филенца аншоа
- 2 скилидки чесън
- 0.5 лимон
- сок
- 1 ч.л. настърган хрян
- щипка захар
- сол и черен пипер