Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Профитероли

категория 5/5
1. За пареното тесто загрейте в тенджерка млякото и водата. Добавете маслото да се разтопи и щипка сол. Щом сместа кипне добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично няколко минути, за да се изпече то. Пресипете тестото в купа и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко бъркате докато то се поеме от тестото. То трябва да стане гладко.
2. Прехвърлете тестото в шприц с гладък накрайник и оформете големи топки върху тава, постлана с хартия за печене. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Изпечете профитеролите на 210 градуса за 30 минути.
3. Пробийте дупки в дъната на поизстиналите профитероли и ги напълнете с помощта на шприц с разбитата сметана.
4. Сварете захарен сироп, като добавите и шоколад в него. Изсипете топлия сироп върху плота и го бъркайте енергично докато придобие гъстота и блясък. Ако не го правите енергично, захарта ще изкристализира.
5. Потопете профитеролите в шоколадовия сироп.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен