Профитероли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
![Профитероли](http://sire-media-foxbg.fichub.com/24k_bg/recipe-image/240359.640x640.jpg)
1. За пареното тесто загрейте в тенджерка млякото и водата. Добавете маслото да се разтопи и щипка сол. Щом сместа кипне добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично няколко минути, за да се изпече то. Пресипете тестото в купа и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко бъркате докато то се поеме от тестото. То трябва да стане гладко.
2. Прехвърлете тестото в шприц с гладък накрайник и оформете големи топки върху тава, постлана с хартия за печене. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Изпечете профитеролите на 210 градуса за 30 минути.
3. Пробийте дупки в дъната на поизстиналите профитероли и ги напълнете с помощта на шприц с разбитата сметана.
4. Сварете захарен сироп, като добавите и шоколад в него. Изсипете топлия сироп върху плота и го бъркайте енергично докато придобие гъстота и блясък. Ако не го правите енергично, захарта ще изкристализира.
5. Потопете профитеролите в шоколадовия сироп.
2. Прехвърлете тестото в шприц с гладък накрайник и оформете големи топки върху тава, постлана с хартия за печене. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Изпечете профитеролите на 210 градуса за 30 минути.
3. Пробийте дупки в дъната на поизстиналите профитероли и ги напълнете с помощта на шприц с разбитата сметана.
4. Сварете захарен сироп, като добавите и шоколад в него. Изсипете топлия сироп върху плота и го бъркайте енергично докато придобие гъстота и блясък. Ако не го правите енергично, захарта ще изкристализира.
5. Потопете профитеролите в шоколадовия сироп.
Продукти
- За тестото:100 мл вода 100 мл прясно мляко 100 г масло 100 г брашно 1 щипка сол 4 яйцаЗа пълнежа:350 мл сметана 35 г захарЗа шоколадовия фондан:325 г захар 90 мл вода 190 г шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска