Профитероли
1. За пареното тесто загрейте в тенджерка млякото и водата. Добавете маслото да се разтопи и щипка сол. Щом сместа кипне добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично няколко минути, за да се изпече то. Пресипете тестото в купа и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко бъркате докато то се поеме от тестото. То трябва да стане гладко.
2. Прехвърлете тестото в шприц с гладък накрайник и оформете големи топки върху тава, постлана с хартия за печене. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Изпечете профитеролите на 210 градуса за 30 минути.
3. Пробийте дупки в дъната на поизстиналите профитероли и ги напълнете с помощта на шприц с разбитата сметана.
4. Сварете захарен сироп, като добавите и шоколад в него. Изсипете топлия сироп върху плота и го бъркайте енергично докато придобие гъстота и блясък. Ако не го правите енергично, захарта ще изкристализира.
5. Потопете профитеролите в шоколадовия сироп.

Продукти

  • За тестото:100 мл вода 100 мл прясно мляко 100 г масло 100 г брашно 1 щипка сол 4 яйцаЗа пълнежа:350 мл сметана 35 г захарЗа шоколадовия фондан:325 г захар 90 мл вода 190 г шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички