Пай с раци от Ню Орлиънс
1. Нарежете чесъна и лука на ситно. Разтопете маслото в тенджерка и запържете чесъна и лука в него. Нарежете чушката на кубчета, обелете ликото на стръковете селъри и ги нарежете. Добавете ги в тенджерата и запържете за 4 минути.
2. Добавете сметаната и кажунската подправка. Оставете да ври 5 минути.
3. Добавете нарязания на колелца зелен лук, разбъркайте и дръпнете от огъня. Начупете сухарите и разбъркайте. Добавете и двата жълтъка и бъркайте. Добавете предварително сварените опашки /може да ги купите сварени, а може и вие да ги сварите, като сте ги измили преди това обилно с вода; варят се докато променят цвета си, около 15 минути/ от раци и нарязания на ситно магданоз.
4. За тестото разбийте с миксер брашното, маслото, крема сиренето, бакпулвера и солта. Течните продукти добавете в движение. Оформете тестото на топка, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилника за половин час.
5. Намаслете хубаво кръгла порцеланова тавичка - форма за пай. Разточете тестото на два тънки кръга. С помощта на точилката прехвърлете тестото за основа и го разстелете по дъното и стените. Излишното тесто излежете. Изсипете пълнежа. Намажете краищата на тестото с разбитите жълтъци с малко сметана.  Поставете другото парче тесто отгоре и го притиснете по краищата. Изрежете излишното тесто и намажете отгоре с жълтъците със сметана. Може да направите украса от остатъците от тестото.
6. Направете леки декоративни разрези с нож, за да излиза парата през тях. Печете пая 40 минути на 180 градуса.

Продукти

  • За тестото:285 г брашно 130 г крема сирене 170 г студено масло 3 с.л. студена вода 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка солЗа пълнежа:1 глава лук 2 скилидки чесън 1 зелена чушка 3 стъбла селъри 1 с.л. масло 1 с.л. подправка каджун 500 г опашки от раци 2 стръка зелен лук 0.5 връзка магданоз 2 жълтъка 300 мл течна сметана 3 сухараЗа намазване:2 жълтъка 1 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички