Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пай с раци от Ню Орлиънс

категория 0/5
1. Нарежете чесъна и лука на ситно. Разтопете маслото в тенджерка и запържете чесъна и лука в него. Нарежете чушката на кубчета, обелете ликото на стръковете селъри и ги нарежете. Добавете ги в тенджерата и запържете за 4 минути.
2. Добавете сметаната и кажунската подправка. Оставете да ври 5 минути.
3. Добавете нарязания на колелца зелен лук, разбъркайте и дръпнете от огъня. Начупете сухарите и разбъркайте. Добавете и двата жълтъка и бъркайте. Добавете предварително сварените опашки /може да ги купите сварени, а може и вие да ги сварите, като сте ги измили преди това обилно с вода; варят се докато променят цвета си, около 15 минути/ от раци и нарязания на ситно магданоз.
4. За тестото разбийте с миксер брашното, маслото, крема сиренето, бакпулвера и солта. Течните продукти добавете в движение. Оформете тестото на топка, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилника за половин час.
5. Намаслете хубаво кръгла порцеланова тавичка - форма за пай. Разточете тестото на два тънки кръга. С помощта на точилката прехвърлете тестото за основа и го разстелете по дъното и стените. Излишното тесто излежете. Изсипете пълнежа. Намажете краищата на тестото с разбитите жълтъци с малко сметана.  Поставете другото парче тесто отгоре и го притиснете по краищата. Изрежете излишното тесто и намажете отгоре с жълтъците със сметана. Може да направите украса от остатъците от тестото.
6. Направете леки декоративни разрези с нож, за да излиза парата през тях. Печете пая 40 минути на 180 градуса.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен