Мухлама

Това е рецепта за каша от царевично брашно. Мухламата се приготвя бързо и е подходяща за закуска.

Продукти

  • 2 с.л. масло 2 с.л. фино царевично брашно 1 ч.ч. гореща вода 150 г настърган кашкавал канела за поръсване

Начин на приготвяне:

  • 1. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 5-6 минути, докато се изпече то.
  • 2. Дръпнете тигана от огъня и налейте врялата вода, като бъркате. Върнете на котлона и продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти и стане гладка.
  • 3. Намалете силата на огъня и добавете настъргания на едро кашкавал. Бъркайте, докато водата се изпари и сместа стане напълно хомогенна.
  • 4. Сервирайте мухламата направо от тигана, поръсена с канела.

Свързани рецепти

Виж всички