Мухлама
Рецепта от: Максут Ашкар

Това е рецепта за каша от царевично брашно. Мухламата се приготвя бързо и е подходяща за закуска.
Продукти
- 2 с.л. масло 2 с.л. фино царевично брашно 1 ч.ч. гореща вода 150 г настърган кашкавал канела за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 5-6 минути, докато се изпече то.
- 2. Дръпнете тигана от огъня и налейте врялата вода, като бъркате. Върнете на котлона и продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти и стане гладка.
- 3. Намалете силата на огъня и добавете настъргания на едро кашкавал. Бъркайте, докато водата се изпари и сместа стане напълно хомогенна.
- 4. Сервирайте мухламата направо от тигана, поръсена с канела.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска