Начин на приготвяне:
1. Сварете накиснатия за 1 нощ нахут в студена вода. Прецедете го под течаща студена вода и го обелете зърно по зърно.
2. Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с листата магданоз, пресования чесън и обеления нахут. Пасирайте до хомогенна смес.
3. Сложете каймата в купа, към нея добавете пасираната смес. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и кориандър. Омесете каймата с ръце докато придобие консистенцията на тесто.
4. Оформете кръгли кюфтета от каймата. Сплескайте ги и ги подредете в чиния, върху хартия за печене. Поставете ги в хладилник за 15-20 минути.
5. Сипете 3-4 пръста олио в тиган и го загрейте добре. Изпържете кюфтетата от двете страни, до златистокафяво. Извадете кюфтетата в чиния, покрита с кухненска хартия.
6. Сервирайте кюфтетата леко топли, поръсени с червен пипер. Гарнирайте с хумус.
2. Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с листата магданоз, пресования чесън и обеления нахут. Пасирайте до хомогенна смес.
3. Сложете каймата в купа, към нея добавете пасираната смес. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и кориандър. Омесете каймата с ръце докато придобие консистенцията на тесто.
4. Оформете кръгли кюфтета от каймата. Сплескайте ги и ги подредете в чиния, върху хартия за печене. Поставете ги в хладилник за 15-20 минути.
5. Сипете 3-4 пръста олио в тиган и го загрейте добре. Изпържете кюфтетата от двете страни, до златистокафяво. Извадете кюфтетата в чиния, покрита с кухненска хартия.
6. Сервирайте кюфтетата леко топли, поръсени с червен пипер. Гарнирайте с хумус.
Продукти
- 1 литър вода
- 1.5 ч.ч. нахут
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. нарязан магданоз
- 0.5 ч.л. сода бикарбонат
- щипка смлян кимион
- щипка смлян кориандър
- 200 г телешка кайма
- олио за пържене
- сол и черен пипер