1. Сварете накиснатия за 1 нощ нахут в студена вода. Прецедете го под течаща студена вода и го обелете зърно по зърно.
2. Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с листата магданоз, пресования чесън и обеления нахут. Пасирайте до хомогенна смес.
3. Сложете каймата в купа, към нея добавете пасираната смес. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и кориандър. Омесете каймата с ръце докато придобие консистенцията на тесто.
4. Оформете кръгли кюфтета от каймата. Сплескайте ги и ги подредете в чиния, върху хартия за печене. Поставете ги в хладилник за 15-20 минути.
5. Сипете 3-4 пръста олио в тиган и го загрейте добре. Изпържете кюфтетата от двете страни, до златистокафяво. Извадете кюфтетата в чиния, покрита с кухненска хартия.
6. Сервирайте кюфтетата леко топли, поръсени с червен пипер. Гарнирайте с хумус.

Продукти

  • 1 литър вода 1.5 ч.ч. нахут 1 глава лук 2 скилидки чесън 2 с.л. нарязан магданоз 0.5 ч.л. сода бикарбонат щипка смлян кимион щипка смлян кориандър 200 г телешка кайма олио за пържене сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички