Питки базлама
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Натрошете маята в купичка и я залейте с гладка вода. Разбъркайте лекои оставете настрана.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. поръсете солта върху брашното. Щом по повърхността на маята се появят балончета, изсипете я в кладенчето. Сипете още малко хладка вода и започнете да разбърквате продуктите. Досипете още вода, докато се получи гладко имеко тесто.
3. Месете тестото с натиск в продължение на 20 минути. След това го оформете на топка и го поставете в купа. Покрийте с кърпа и го оставете да втаса.
4. Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. Поръсете тестото с малко брашно и го оформете на руло. Нарежете на 6 парчета. Оформете всяко парче на топка.
5. Загрейте добре тиган с незалепващо покритие. Разстелете всяка топка тесто с ръце. Печете питките в сух тиган, до златисто, от двете страни. Внимавайте по повърхността на питките да няма брашно, защото
то ще загори по време на печенето.
6. Щом коричката на питките стане твърда при почукване, те са готови. Увийте ги в памучна кърпа.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. поръсете солта върху брашното. Щом по повърхността на маята се появят балончета, изсипете я в кладенчето. Сипете още малко хладка вода и започнете да разбърквате продуктите. Досипете още вода, докато се получи гладко имеко тесто.
3. Месете тестото с натиск в продължение на 20 минути. След това го оформете на топка и го поставете в купа. Покрийте с кърпа и го оставете да втаса.
4. Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. Поръсете тестото с малко брашно и го оформете на руло. Нарежете на 6 парчета. Оформете всяко парче на топка.
5. Загрейте добре тиган с незалепващо покритие. Разстелете всяка топка тесто с ръце. Печете питките в сух тиган, до златисто, от двете страни. Внимавайте по повърхността на питките да няма брашно, защото
то ще загори по време на печенето.
6. Щом коричката на питките стане твърда при почукване, те са готови. Увийте ги в памучна кърпа.
Продукти
- 20 г прясна мая вода 500 г брашно 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем