1. Натрошете маята в купичка и я залейте с гладка вода. Разбъркайте лекои оставете настрана.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. поръсете солта върху брашното. Щом по повърхността на маята се появят балончета, изсипете я в кладенчето. Сипете още малко хладка вода и започнете да разбърквате продуктите. Досипете още вода, докато се получи гладко имеко тесто.
3. Месете тестото с натиск в продължение на 20 минути. След това го оформете на топка и го поставете в купа. Покрийте с кърпа и го оставете да втаса.
4. Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. Поръсете тестото с малко брашно и го оформете на руло. Нарежете на 6 парчета. Оформете всяко парче на топка.
5. Загрейте добре тиган с незалепващо покритие. Разстелете всяка топка тесто с ръце. Печете питките в сух тиган, до златисто, от двете страни. Внимавайте по повърхността на питките да няма брашно, защото
то ще загори по време на печенето.
6. Щом коричката на питките стане твърда при почукване, те са готови. Увийте ги в памучна кърпа.

Продукти

  • 20 г прясна мая вода 500 г брашно 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички