Начин на приготвяне:

1. Обелете дюлите и ги нарежете на дебели филии.
2. Сложете дюлите в тенджера с гореща вода така, че да са покрити с вода. Варете до омекване.
3. Запечете кедровите ядки в сух загрят тиган. разбърквайте докато придобият златист цвят.
4. Извадете сварените дюли в чиния. Във водата, в която са се варили, добавете захарта и разбъркайте докато тя се разтопи. Добавете и цвета хибискус.
5. Върнете дюлите в тенджерата и варете докато те придобият наситено розов цвят, а сиропът се посгъсти.
6. Сервирайте сладките дюли, поръсени с кедрови ядки и гарнирайте със заквасена сметана.

Продукти

  • 2 дюли
  • гореща вода
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 3 ч.ч. захар
  • 0.5 ч.ч. цвят от хибискус
  • заквасена сметана

Свързани рецепти