1. Обелете дюлите и ги нарежете на дебели филии.
2. Сложете дюлите в тенджера с гореща вода така, че да са покрити с вода. Варете до омекване.
3. Запечете кедровите ядки в сух загрят тиган. разбърквайте докато придобият златист цвят.
4. Извадете сварените дюли в чиния. Във водата, в която са се варили, добавете захарта и разбъркайте докато тя се разтопи. Добавете и цвета хибискус.
5. Върнете дюлите в тенджерата и варете докато те придобият наситено розов цвят, а сиропът се посгъсти.
6. Сервирайте сладките дюли, поръсени с кедрови ядки и гарнирайте със заквасена сметана.

Продукти

  • 2 дюли гореща вода 2 с.л. кедрови ядки 3 ч.ч. захар 0.5 ч.ч. цвят от хибискус заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички