Супа лебание
Рецепта от: Максут Ашкар

1. Загрейте тенджера на силен огън. Сипете в нея киселото мляко и 7 ч.ч. топла вода. разбъркайте.
2. В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.
3. След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.
4. За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
5. Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица. Сервирайте.
2. В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.
3. След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.
4. За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
5. Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица. Сервирайте.
Продукти
- 300 г кисело мляко 8 ч.ч. вода 1 яйце 3 щипки сол 1 ч.ч. варено жито 1 ч.ч. сварен нахутЗа застройката:2 с.л. масло 1 с.л. сушена мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга