Супа лебание

Супа лебание

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тенджера на силен огън. Сипете в нея киселото мляко и 7 ч.ч. топла вода. разбъркайте.
2. В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.
3. След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.
4. За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
5. Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица. Сервирайте.

Продукти

  • 300 г кисело мляко
  • 8 ч.ч. вода
  • 1 яйце
  • 3 щипки сол
  • 1 ч.ч. варено жито
  • 1 ч.ч. сварен нахут

За застройката:

  • 2 с.л. масло
  • 1 с.л. сушена мента

Свързани рецепти