1. Използвайте малка, но крехка зелка. Откъснете листата зеле от зелката. Измийте ги. Изрежете твърдата им част. Сложете ги едно върху друго, по 3-4 листа, и навийте на руло. Срежете рулото на две, сложете двете части една върху друга и нарежете на тънки ивици.
2. Обелете лука и го нарежете. разтопете маслото в тенджера. Запържете каймата, като я разделяте с помощта на дървена лъжица. Щом цветът и се промени, добавете нарязания лук. Овкусете със сол и червен пипер.
3. Разтворете доматеното пюре в чаша топла вода. Залейте продуктите в тенджерата с него. Почистете чушката и я нарежете на тънки кръгчета.
4. Сложете нарязаното зеле при каймата и лука, като го добавяте на порции. Щом се свие едната порция, добавете втората и т.н. Не разбърквайте много. Зелето трябва да остане върху каймата и лука. Върху него подредете кръгчетата чушка. Залейте с 2 ч.ч. топла вода и захлупете.
5. Гответе на слаб огън 25 минути. Сервирайте.

Продукти

  • 1 зелка 300 г говежда или телешка кайма 2 глави лук 3 с.л. масло 1 червена чушка 3 щипки сол 3 щшпки лют червен пипер 1 с.л. доматено пюре топла вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички