Шербет с хибискус
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Сипете захарта и водата в тенджера и бъркайте на слаб огън, докато захарта се разтопи.
2. Добавете 6 пръчки канела, цветовете хибискус и зърната кардамон. Разбъркайте и оставете сместа да поври. Щом сместа леко се сгъсти, дръпнете тенджерата от котлона.
3. Прецедете изстиналия шербет в кана. Добавете студена вода и 2-3 пръчки канела и сервирайте.
2. Добавете 6 пръчки канела, цветовете хибискус и зърната кардамон. Разбъркайте и оставете сместа да поври. Щом сместа леко се сгъсти, дръпнете тенджерата от котлона.
3. Прецедете изстиналия шербет в кана. Добавете студена вода и 2-3 пръчки канела и сервирайте.
Продукти
- 1 литър вода 600 г захар 6 канелени пръчки шепа зърна кардамон 100 г цвят от хибискус 3 канелени пръчки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от рози и мандарини