Лещени пуфове
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Разбийте яйцето в дълбока купа.
2. В по-малка купа смесете брашното с предварително разтопеното масло. Разбъркайте.
3. Лещата трябва да е сварена и пасирана. Добавете я към разбитото яйце, разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и брашното с маслото. Разбъркайте добре.
4. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки топчици и ги подредете в тавата. Печете пуфовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Поднесете лещените пуфове със сос по желание, например от кисело мляко, червен пипер и зехтин.
2. В по-малка купа смесете брашното с предварително разтопеното масло. Разбъркайте.
3. Лещата трябва да е сварена и пасирана. Добавете я към разбитото яйце, разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и брашното с маслото. Разбъркайте добре.
4. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки топчици и ги подредете в тавата. Печете пуфовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Поднесете лещените пуфове със сос по желание, например от кисело мляко, червен пипер и зехтин.
Продукти
- 1 яйце 0.5 ч.ч. разтопено масло 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. варена жълта леща 1 ч.ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус