Лещени пуфове
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Разбийте яйцето в дълбока купа.
2. В по-малка купа смесете брашното с предварително разтопеното масло. Разбъркайте.
3. Лещата трябва да е сварена и пасирана. Добавете я към разбитото яйце, разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и брашното с маслото. Разбъркайте добре.
4. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки топчици и ги подредете в тавата. Печете пуфовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Поднесете лещените пуфове със сос по желание, например от кисело мляко, червен пипер и зехтин.
2. В по-малка купа смесете брашното с предварително разтопеното масло. Разбъркайте.
3. Лещата трябва да е сварена и пасирана. Добавете я към разбитото яйце, разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и брашното с маслото. Разбъркайте добре.
4. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки топчици и ги подредете в тавата. Печете пуфовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Поднесете лещените пуфове със сос по желание, например от кисело мляко, червен пипер и зехтин.
Продукти
- 1 яйце 0.5 ч.ч. разтопено масло 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. варена жълта леща 1 ч.ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал