1. Измийте и почистете зеления боб от конци и го нарежете на по-малки парчета.
2. Обелете главата лук и я нарежете на четвъртинки. разрежете главата чесън на две, по хоризонтал.
3. Покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете лука и чесъна в него, до омекване. Бъркайте от време на време. Добавете целите люти чушки, разбъркайте. Нарежете домата на едри парчета и ги добавете в тенджерата. Накрая добавете зеления фасул и бъркайте докато цветът му стане по-тъмен.
4. Овкусете със захар и сол, добавете зехтина и залейте с водата. Захлупете тенджерата и варете яхнията на слаб огън 15-20 минути.
5. Сервирайте зеления фасул охладен.

Продукти

  • 1 кг зелен боб зехтин 1 глава лук 1 глава чесън 3 дълги зелени люти чушки 1 голям домат щипка захар щипка сол 1 ч.ч. вода 0.5 к.ч. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички