Начин на приготвяне:

1. В тенджера сипете водата и захарта. разбъркайте докато захарта се разтопи. Включете котлона и оставете сместа да заври.
2. Разбъркайте нишестето с малко розова или обикновена вода, до получаването на гладка кашичка. Изсипете нишестето в тенджерата и разбъркайте добре.
3. Изтискайте сока на лимона в купичката от нишестето и оберете останалото. Добавете в тенджерата. Пуснете и 2 канелени пръчки. разбъркайте и намалете огъня.
4. Обелете и нарежете на резени 1 лимон, като премахвате ципата. Пуснете резените в тенджерата. За да оцветите пелтето, добавете сушени цветове хибискус.
5. Сервирайте пелте в дълбоки чинии. поръсете с канела и нарязани бадеми и ядки шам-фъстък. Оставете да изстине.

Продукти

  • 5 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. кристална захар
  • 0.5 ч.ч. нишесте
  • розова вода
  • 2 канелени пръчки
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 лимон
  • 7 бадема
  • 7 ядки шам-фъсътк
  • 6 цвята хибискус
  • канела

Свързани рецепти