Пелте
Рецепта от: Максут Ашкар
1. В тенджера сипете водата и захарта. разбъркайте докато захарта се разтопи. Включете котлона и оставете сместа да заври.
2. Разбъркайте нишестето с малко розова или обикновена вода, до получаването на гладка кашичка. Изсипете нишестето в тенджерата и разбъркайте добре.
3. Изтискайте сока на лимона в купичката от нишестето и оберете останалото. Добавете в тенджерата. Пуснете и 2 канелени пръчки. разбъркайте и намалете огъня.
4. Обелете и нарежете на резени 1 лимон, като премахвате ципата. Пуснете резените в тенджерата. За да оцветите пелтето, добавете сушени цветове хибискус.
5. Сервирайте пелте в дълбоки чинии. поръсете с канела и нарязани бадеми и ядки шам-фъстък. Оставете да изстине.
2. Разбъркайте нишестето с малко розова или обикновена вода, до получаването на гладка кашичка. Изсипете нишестето в тенджерата и разбъркайте добре.
3. Изтискайте сока на лимона в купичката от нишестето и оберете останалото. Добавете в тенджерата. Пуснете и 2 канелени пръчки. разбъркайте и намалете огъня.
4. Обелете и нарежете на резени 1 лимон, като премахвате ципата. Пуснете резените в тенджерата. За да оцветите пелтето, добавете сушени цветове хибискус.
5. Сервирайте пелте в дълбоки чинии. поръсете с канела и нарязани бадеми и ядки шам-фъстък. Оставете да изстине.
Продукти
- 5 ч.ч. вода 1 ч.ч. кристална захар 0.5 ч.ч. нишесте розова вода 2 канелени пръчки 1 лимон сок 1 лимон 7 бадема 7 ядки шам-фъсътк 6 цвята хибискус канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска
Рецепти Максут Ашкар
Лещени пуфове