Шербет от тамаринд
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете плодовете тамаринд и ги накиснете в тенджера с 2 литра вода за 1 нощ.
2. Добавете канелените пръчки, карамфила и захарта към тамаринда и включете котлона. Бъркайте докато захарта се разтопи.
3. Захлупете тенджерете, намалете огъня и варете 2 часа.
4. Прецедете шербета и го поднесете. Напитката спомага за доброто храносмилане.
2. Добавете канелените пръчки, карамфила и захарта към тамаринда и включете котлона. Бъркайте докато захарта се разтопи.
3. Захлупете тенджерете, намалете огъня и варете 2 часа.
4. Прецедете шербета и го поднесете. Напитката спомага за доброто храносмилане.
Продукти
- 200 г тамаринд 2 литра вода 3 пръчки канела 1 ч.ч. захар 3 гвоздейчета карамфил
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от рози и мандарини