Чий бюрек
1. За тестото сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете киселото мляко и малко месен бульон. С пръсти разбъркайте продуктите. Добавяйте по малко от бульона, докато омесите меко тесто /колкото меката част на ухото ви/. Месете 5-10 минути, накрая оформете тестото на руло.
2. Нарежете рулото на малки парченца. Поръсете малко брашно върху плота и завъртете всяко парче с разтворената длан на едната си ръка така, че да се получи кръгло топче. Разточете всяко топче върху набрашнен плот с помощта на точилка, на тънко кръгче. Подредете разточените кръгчета върху набрашнена повърхност. /Може да съхранявате топчетата тесто в чиния, покрита с кърпа в хладилника./
3. В купа сипете сварената и прецедена леща. Овкусете с червен пипер, сушена мента/джоджен, сол и 1-2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.
4. В единия край на всяко кръгче сипете по 1 с.л. от плънката и прегънете тестото, за да затворите. Притиснете краищата с пръст.
5. Загрейте 3 пръста олио в тенджера. Изпържете баничките от двете страни. Извадете ги върху кухненска хартия.

Продукти

  • За тестото:4 ч.ч. брашно 1 с.л. кисело мляко 1 ч.ч. бульонЗа пълнежа:2 ч.ч. сварена зелена леща 1 с.л. червен пипер 1 ч.л. сушена мента 3 щипки сол зехтин олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички