Начин на приготвяне:

1. Сложете агнешките крачета в тенджера. Отгоре поставете нарязаното на парчета нетлъсто агнешко месо. Залейте с гореща вода, захлупете и варете докато месото се отделя от костите.
2. Извадете сварените крачета и месо в чиния и ги оставете да изстинат.
3. С ръце отделете месото от крачетата. Нарежете месото на много ситно. След това го сложете в блендер заедно с 1/2-1 черпак от бульона и смелете до получаването на крем.
4. Накъсайте месото на ивици.
5. Нарежете симида /сусамен геврек/ на филийки, подредете ги в тавичка и ги запечете до златисто в предварително загрята фурна.
6. За лимоновия сос сложете жълтъците в тенджерка и добавете лимоновия сок, като го прецедите. Разбъркайте добре и сложете на котлона. Добавете 1 черпак от топлия бульон към жълтъците, на тънка струйка, като бъркате енергично. Овкусете със сол и продължете да бъркате на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
7. В дълбока чиния разстелете един слой от крема пача. Върху него подредете запечените филийки симид. Поръсете накъсаното месо. Полейте с лимоновия сос. Поръсете с черен пипер.

Продукти

  • 5 агнешки крачета
  • 500 г агнешко месо
  • 1 симид
  • гореща вода
  • сол и черен пипер
  • 3 жълтъка
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти