Лучени кръгчета

Лучени кръгчета

Начин на приготвяне:

1. Обелете главите лук и ги нарежете на  шайби с дебелина 0.5 см.
2. В купа смесете брашното, царевичното нишесте, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, за да няма бучки. Добавете 250-300 мл вода, като бъркате до получаването на хомогенна, полутечна смес - като смес за палачинки.
3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте добре. Разделете всяка шайба лук на отделни кръгчета и ги потопете в панировката. Пържете лучените кръгчета от двете страни, до златисто.
4. Поръсете изпържените лучени кръгчета със сол с вкус на трюфел.

Продукти

  • 2 големи глави лук
  • 500 мл олио
  • 1 ч.л. сол с вкус на трюфели

За панировката:

  • 200 г брашно
  • 50 г царевично нишесте
  • 1 ч.л. сол
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 250 мл вода

Свързани рецепти