Лучени кръгчета
1. Обелете главите лук и ги нарежете на  шайби с дебелина 0.5 см.
2. В купа смесете брашното, царевичното нишесте, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, за да няма бучки. Добавете 250-300 мл вода, като бъркате до получаването на хомогенна, полутечна смес - като смес за палачинки.
3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте добре. Разделете всяка шайба лук на отделни кръгчета и ги потопете в панировката. Пържете лучените кръгчета от двете страни, до златисто.
4. Поръсете изпържените лучени кръгчета със сол с вкус на трюфел.

Продукти

  • 2 големи глави лук 500 мл олио 1 ч.л. сол с вкус на трюфелиЗа панировката:200 г брашно 50 г царевично нишесте 1 ч.л. сол 1.5 ч.л. бакпулвер 250 мл вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички