Лучени кръгчета
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. Обелете главите лук и ги нарежете на шайби с дебелина 0.5 см.
2. В купа смесете брашното, царевичното нишесте, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, за да няма бучки. Добавете 250-300 мл вода, като бъркате до получаването на хомогенна, полутечна смес - като смес за палачинки.
3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте добре. Разделете всяка шайба лук на отделни кръгчета и ги потопете в панировката. Пържете лучените кръгчета от двете страни, до златисто.
4. Поръсете изпържените лучени кръгчета със сол с вкус на трюфел.
2. В купа смесете брашното, царевичното нишесте, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, за да няма бучки. Добавете 250-300 мл вода, като бъркате до получаването на хомогенна, полутечна смес - като смес за палачинки.
3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте добре. Разделете всяка шайба лук на отделни кръгчета и ги потопете в панировката. Пържете лучените кръгчета от двете страни, до златисто.
4. Поръсете изпържените лучени кръгчета със сол с вкус на трюфел.
Продукти
- 2 големи глави лук 500 мл олио 1 ч.л. сол с вкус на трюфелиЗа панировката:200 г брашно 50 г царевично нишесте 1 ч.л. сол 1.5 ч.л. бакпулвер 250 мл вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци