Грахова супа
Рецепта от: Дейвид Майърс и Саймън Кинг

1. Сложете джолана в голяма тенджера с вода. Щом заври оберете пяната извадете джолана и изхвърлете водата. Върнете джолана в тенджерата и го залейте с прясна вода. В парче тензух поставете дафиновите листа, кората на 1/4 индийско орехче и едната обелена глава лук, набодена с няколко гвоздейчета карамфил. Завържете подправките и ги пуснете при джолана. Варете на слаб огън 1 час. Извадете джолана и подправките, като запазите бульона.
2. Накиснете сушения грах за 1 нощ в тенджера с вода и щипка сода бикарбонат. Прецедете го, налейте прясна вода и го сложете да ври 10 минути.
3. Прецедете граха и го добавете в тенджерата с бульон от джолана. Добавете няразаните глава лук и морков. Варете на умерен огън 1 час, до готовност на граха.
4. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете горчица и накъсаното месо от джолана. По желание може да пасирате супата. Накрая добавете сметаната и разбъркайте.
5. Поднесете топла грахова супа с хрупкав ръжен хляб.
2. Накиснете сушения грах за 1 нощ в тенджера с вода и щипка сода бикарбонат. Прецедете го, налейте прясна вода и го сложете да ври 10 минути.
3. Прецедете граха и го добавете в тенджерата с бульон от джолана. Добавете няразаните глава лук и морков. Варете на умерен огън 1 час, до готовност на граха.
4. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете горчица и накъсаното месо от джолана. По желание може да пасирате супата. Накрая добавете сметаната и разбъркайте.
5. Поднесете топла грахова супа с хрупкав ръжен хляб.
Продукти
- 300 г сушен грах щипка сода бикарбонат 1 пушен свински джолан 2 глави лук 2 дафинови листа кора от индийско орехче 1 морков 1 с.л. горчица 100 мл течна сметана сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди