Дейвид Майърс и Саймън Кинг

Дейвид Майърс и Саймън Кинг

Биография

Благодарение на неустоимия си ентусиазъм, Си Кинг и Дейв Майърс, известни още като рокери лакомници, са се превърнали в национална ценност. Двамата готвачи с големи сърца и истински обичащи храната готвят заедно повече от 20 години. Те са създавали гурме ястия с професионални готвачи, носители на „Мишлен“ и са пътували из целия свят по в търсене на добра храна. Освен това те са обиколили от край до край Британските острови, за да открият нови рецепти, а и за да създадат свои вариации на класически ястия. Рокерите лакомници имат редица телевизионни предавания и са третите по популярност автори на кулинарни книги във Великобритания, след Джейми Оливър и Найджела Лоусън.

Дейв Майрс е роден и израснал в Бароу ин Фърнес. Благодарение на разностранните си умения е попадал на доста необичайни места. Като студент е работил на доменна пещ в стоманолеярен завод, за да завърши магистратура по изящни изкуства в колежа „Голдсмитс“ на Лондонския универитет. След завършване на образованието си Дейв работи като художествен гримьор в Би Би Си. Работил е като гримьор в редица пълнометражни филми и телевизионни сериали. Кариерата му, обаче, го отвежда от Холивуд в пустините на Африка. Дейв пътува много извън работата си, събирайки рецепти, опознавайки различни култури и завързвайки приятелства по цял свят.

Родом от Североизточна Англия, Си е голям рокер с руса брада със заразителни смях, чар и чувство за хумор, благодарение на които той с лекота влиза както в сърцата, така и в домовете на хората. Си работи дълги години като първи асистент-режисьор и организатор локации във филмови продукции /включително и във филмите за Хари Потър/, но истинската му страст е в друга област. Любовта му към храната се заражда още като малък, когато баща му, който е моряк, непрекъснато носи екзотични продукти.

Си и Дейв не са професионални готвачи, а истински любители на храната. Те се запознават на снимачната площадка и от тогава използват всяка възможност да си стегнат куфарите и да се отправят в търсене на автентични кулинарни и културни преживявания в различни точки на света.

Кулинарните им предавания по Би Би Си и Би Би Си 2 имат милионна публика.
През 2010 г. рокерите лакомници правят турне из цяла Великобритания с шоу на живо, представляващо небрежен микс от готвене и разговори, с малко песни и танци.

Си и Дейв имат над 11 издадени кулинарни книги. И двамата са членове на Гилдията на кулинарните автори.

По 24KITCHEN се излъчват две предавания на Си и Дейв - "Рокери Лакомници: Азиатско приключение" и "Рокери лакомници: Пътешествие на Север".

Рецепти