Френски пай със сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Накъсайте франзелата на парчета в купа. Разтопете маслото.
2. Залейте хляба с прясното мляко. Добавете маслото, захарта, целите орехи. След това добавете яйцето и щипка сол. Начупете синьото сирене на парченца. Разбъркайте всичко с ръце без да мачкате. Всички парченца гляб трябва да попият от сместа.
3. Поставете ринг с диаметър 20 см или само пружината от форма за торта върху плоска тава. Сгънете голямо парче хартия за печене на две и го напъхайте в ринга. Изсипете сместа в хартията и я разпределете без да натискате. Печете пая на 170 градуса 45 минути.
4. Премахнете ринга и поднесете пая както е в хартията върху дървена дъска.
2. Залейте хляба с прясното мляко. Добавете маслото, захарта, целите орехи. След това добавете яйцето и щипка сол. Начупете синьото сирене на парченца. Разбъркайте всичко с ръце без да мачкате. Всички парченца гляб трябва да попият от сместа.
3. Поставете ринг с диаметър 20 см или само пружината от форма за торта върху плоска тава. Сгънете голямо парче хартия за печене на две и го напъхайте в ринга. Изсипете сместа в хартията и я разпределете без да натискате. Печете пая на 170 градуса 45 минути.
4. Премахнете ринга и поднесете пая както е в хартията върху дървена дъска.
Продукти
- 1 стара франзела 50 г масло 500 мл прясно мляко 100 г кафява захар 1 яйце 1 щипка сол 250 г синьо сирене 100 г орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове