Френски пай със сирене
1. Накъсайте франзелата на парчета в купа. Разтопете маслото.
2. Залейте хляба с прясното мляко. Добавете маслото, захарта, целите орехи. След това добавете яйцето и щипка сол. Начупете синьото сирене на парченца. Разбъркайте всичко с ръце без да мачкате. Всички парченца гляб трябва да попият от сместа.
3. Поставете ринг с диаметър 20 см или само пружината от форма за торта върху плоска тава. Сгънете голямо парче хартия за печене на две и го напъхайте в ринга. Изсипете сместа в хартията и я разпределете без да натискате. Печете пая на 170 градуса 45 минути.
4. Премахнете ринга и поднесете пая както е в хартията върху дървена дъска.

Продукти

  • 1 стара франзела 50 г масло 500 мл прясно мляко 100 г кафява захар 1 яйце 1 щипка сол 250 г синьо сирене 100 г орехи

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички