Чипс от рибена кожа с дип от моркови
Рецепта от: Максут Ашкар
1. За дипа обелете моркова и го настържете на фино.
2. Сложете настъргания морков в тиган и добавете 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте и оставете моркова да омекне на умерен огън, за около 5-6 минути.
3. Обелете и настържете скилидката чесън. Добавете я към киселото мляко заедно с щипка сол и разбъркайте добре. Щом задушения морков изстине, добавете и него. Разбъркайте и поставете в хладилник.
4. Обелете кожата на две риби. Нарежете ги на парчета, напречно, и ги поръсете със сол.
5. Загрейте тиган с щипка морска сол в него. Подредете парчетата риба и ги печете до златисто, от двете страни.
6. В подходяща чиния подредете хрупкавия чипс от рибена кожа, гарниран с дипа от моркови. Поръсете с червен пипер.
2. Сложете настъргания морков в тиган и добавете 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте и оставете моркова да омекне на умерен огън, за около 5-6 минути.
3. Обелете и настържете скилидката чесън. Добавете я към киселото мляко заедно с щипка сол и разбъркайте добре. Щом задушения морков изстине, добавете и него. Разбъркайте и поставете в хладилник.
4. Обелете кожата на две риби. Нарежете ги на парчета, напречно, и ги поръсете със сол.
5. Загрейте тиган с щипка морска сол в него. Подредете парчетата риба и ги печете до златисто, от двете страни.
6. В подходяща чиния подредете хрупкавия чипс от рибена кожа, гарниран с дипа от моркови. Поръсете с червен пипер.
Продукти
- 2 рибешки кожи морска сол 1 морков 4 с.л. зехтин 3 с.л. цедено кисело мляко 1 скилидка чесън щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци