1. За дипа обелете моркова и го настържете на фино.
2. Сложете настъргания морков в тиган и добавете 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте и оставете моркова да омекне на умерен огън, за около 5-6 минути.
3. Обелете и настържете скилидката чесън. Добавете я към киселото мляко заедно с щипка сол и разбъркайте добре. Щом задушения морков изстине, добавете и него. Разбъркайте и поставете в хладилник.
4. Обелете кожата на две риби. Нарежете ги на парчета, напречно, и ги поръсете със сол.
5. Загрейте тиган с щипка морска сол в него. Подредете парчетата риба и ги печете до златисто, от двете страни.
6. В подходяща чиния подредете хрупкавия чипс от рибена кожа, гарниран с дипа от моркови. Поръсете с червен пипер.

Продукти

  • 2 рибешки кожи морска сол 1 морков 4 с.л. зехтин 3 с.л. цедено кисело мляко 1 скилидка чесън щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички