Виенска торта "Сахер"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете натурален шоколад /с най-малко 70% съдържание на какао/ и го разтопете в микровълнова фурна. Разтопете и маслото. Отделете жълтъците от белтъците.
2. Смесете жълтъците с разтопеното масло, разтопения шоколад и пудра захар. Разбийте до гладкост.
3. Разбийте белтъците със захарта до пухкав сняг.
4. Добавете белтъците и пресятото брашно към шоколадовата смес и разбъркайте.
5. Намажете форма за торта с масло и постелето дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и изпечете тортата за 55 минути на 180 градуса. Щом поизстине обърнете формата наобратно и извадете тортата. Разрежете я на два блата.
6. Намажете блатовете с 2/3 от кайсиевия конфитюр и ги слепете. Затоплете останалия конфитюр и намажете със сместа цялата торта.
7. За глазурата сложете в тенджерка вода и захар и ги кипнете. добавете и настъргания шоколад. Разбъркайте и го оставете да се вари докато стигне температура от 110 градуса. Прекарайте глазурата през цедка и я излейте на плота, за да се охлади. След това я нанесете върху тортата. Оставете глазурата да се стегне.
8. Поднесете парче торта "Сахер" с бита сметана без захар.
2. Смесете жълтъците с разтопеното масло, разтопения шоколад и пудра захар. Разбийте до гладкост.
3. Разбийте белтъците със захарта до пухкав сняг.
4. Добавете белтъците и пресятото брашно към шоколадовата смес и разбъркайте.
5. Намажете форма за торта с масло и постелето дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и изпечете тортата за 55 минути на 180 градуса. Щом поизстине обърнете формата наобратно и извадете тортата. Разрежете я на два блата.
6. Намажете блатовете с 2/3 от кайсиевия конфитюр и ги слепете. Затоплете останалия конфитюр и намажете със сместа цялата торта.
7. За глазурата сложете в тенджерка вода и захар и ги кипнете. добавете и настъргания шоколад. Разбъркайте и го оставете да се вари докато стигне температура от 110 градуса. Прекарайте глазурата през цедка и я излейте на плота, за да се охлади. След това я нанесете върху тортата. Оставете глазурата да се стегне.
8. Поднесете парче торта "Сахер" с бита сметана без захар.
Продукти
- 120 г натурален шоколад 120 г меко масло 6 яйца 40 г пудра захар 160 г захар 120 г брашноЗа глазурата:300 г конфитюр от кайсии 450 г захар 180 г вода 375 г черен шоколадЗа гарниране: бита сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене