Тропически джинджифилов кейк

Тропически джинджифилов кейк

Начин на приготвяне:

1. За пълнежа на кекса смесете в купа малки кубчета портокалова кора, лимонова кора, захаросан джинджифил и сиропа от джинджифил. Бланширайте ядките, подсушете ги и ги нарежете на ситно. Добавете ги при останалите продукти. Разбъркайте.
2. За тестото на кекса разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост на сместа.
3. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете половината от тестото за кекса. Разпределете плънката и изсипете другата половина от тестото.
4. Печете кекса на 170 градуса за 1 час и 15 минути.

Продукти

За тестото:

  • 200 г меко масло
  • 200 г захар
  • 4 яйца
  • 200 г брашно

За пълнежа:

  • 170 г захаросани портокалови корички
  • 80 г захаросани цитрусови корички
  • 100 г захаросан джинджифил
  • 2 с.л. шам-фъстък
  • 1 ч.л. джинджифилов сироп

Свързани рецепти