Тропически джинджифилов кейк
1. За пълнежа на кекса смесете в купа малки кубчета портокалова кора, лимонова кора, захаросан джинджифил и сиропа от джинджифил. Бланширайте ядките, подсушете ги и ги нарежете на ситно. Добавете ги при останалите продукти. Разбъркайте.
2. За тестото на кекса разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост на сместа.
3. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете половината от тестото за кекса. Разпределете плънката и изсипете другата половина от тестото.
4. Печете кекса на 170 градуса за 1 час и 15 минути.

Продукти

  • За тестото:200 г меко масло 200 г захар 4 яйца 200 г брашноЗа пълнежа:170 г захаросани портокалови корички 80 г захаросани цитрусови корички 100 г захаросан джинджифил 2 с.л. шам-фъстък 1 ч.л. джинджифилов сироп

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички