Тропически джинджифилов кейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пълнежа на кекса смесете в купа малки кубчета портокалова кора, лимонова кора, захаросан джинджифил и сиропа от джинджифил. Бланширайте ядките, подсушете ги и ги нарежете на ситно. Добавете ги при останалите продукти. Разбъркайте.
2. За тестото на кекса разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост на сместа.
3. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете половината от тестото за кекса. Разпределете плънката и изсипете другата половина от тестото.
4. Печете кекса на 170 градуса за 1 час и 15 минути.
2. За тестото на кекса разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост на сместа.
3. Намажете с масло правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете половината от тестото за кекса. Разпределете плънката и изсипете другата половина от тестото.
4. Печете кекса на 170 градуса за 1 час и 15 минути.
Продукти
- За тестото:200 г меко масло 200 г захар 4 яйца 200 г брашноЗа пълнежа:170 г захаросани портокалови корички 80 г захаросани цитрусови корички 100 г захаросан джинджифил 2 с.л. шам-фъстък 1 ч.л. джинджифилов сироп
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини