Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тирамису

категория 5/5
1. За бишкотите разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с миксер първо на сняг, след това добавете малко захар и продължете разбиването. Жълтъците разбийте с другата захар на ръка. Брашното смесете с готовото кремче или с царевично или картофено нишесте. Към разбитите жълтъци прибавете малко от твърдо разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. След това изсипете и останалите белтъци. Накрая добавете пресятото брашно малко по малко. Разбъркайте хубаво. Сложете сместа в пош с гладък накрайник и гладък отвор. Постелете плоска тава с партия за печене и оформете бишкотите. Отгоре ги поръсете с кристална захар. Изпечете ги за 15 минути на 180 градуса.
2. За крема за тирамисуто разбийте белтъците на сняг, а след това добавете половината пудра захар и продължете разбиването. Жълтъците разбийте на ръка с другата половина от пудрата захар. Разбъркайте и маскарпонето, за да няма бучки. Добавете разбитите жълтъци към него и бъркайте внимателно, за да придобие сместа въздушност. След това добавете първо малко от разбитите белтъци, а след това и цялото количество. Разбърквайте внимателно.
3. Смесете кафето и ликьора. В правоъгълна стъклена тавичка наредете един пласт от бишкоти. С помощта на четка ги напоявайте със сместа от кафе и ликьор. Отгоре сложете част от крема и го загладете. Върху него направете фин слой от настърган натурален шоколад. Следват отново бишкоти, напояване с кафе и ликьор и слагането на останалия крем. Загладете хубаво и поръсете обилно с какао.
4. Сложете тирамисуто да се охлади в хладилник.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен