Спагети с кюфтенца
1. За кюфтенцата сложете каймата в голяма купа и добавете към нея нарязания на ситно лук, настъргания чесън и подправките. Добавете яйцата и брашното и омесете каймата добре.
2. Оформете малки кръгли кюфтенца. Изпържете ги от двете страни, до кафяво, в добре загрят тиган с 2-3 с.л. олио. Извадете кюфтенцата в чиния.
3. За доматения сос обелете и нарежете лука на ситно и го запържете до омекване в зехтин, в дълбока тенджера. добавете настърган чесън и запържете за 20 секунди. Добавете нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре. Разбъркайте. Излейте нарязаните домати от консерва, може да използвате такива с подправки. Овкусете със сол, черен пипер и захар и оставете соса да къкри 15 минути.
4. Поставете кюфтенцата в доматения сос и ги оставете да покъкрят 8 минути.
5. Сварете спагетите според указанията на пакета и ги прецедете. Сложете ги в голям, дълбок съд и върху тях изсипете соса с кюфтенцата.
6. Сервирайте порция спагети с кюфтенца в доматен сос с фино настърган пармезан отгоре.

Продукти

  • 500 г спагети 150 г пармезанЗа кюфтенцата:800 г телешка кайма 1 глава лук 2 скилидки чесън 2 ч.л. сушен риган 0.5 ч.л. семена от фенел 2 ч.л. сол 2 яйца 3 с.л. брашно щипка прясно смлян черен пипер 3 с.л. олиоЗа доматения сос:1 глава лук 4 с.л. зехтин 0.5 ч.л. настърган чесън 2 домата 2 ч.л. сушен риган 2 с.л. концентрирано доматено пюре 2 консерви нарязани домати 250 мл червено вино 1 с.л. захар сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички