Крем-супа от карфиол
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. Обелете и нарежете лука и чесъна. Нарежете или накъсайте карфиола на розички. В дълбока тенджера сипете зехтин и задушете първо лука и чесъна, а след това и карфиола.
2. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон, добавете и прясното мляко. Варете до омекване на карфиола.
3. Пасирайте супата и добавете сметаната. Овкусете с шафран, къри, сол и черен пипер. Добавете и олиото с аромат на трюфели. Оставете супата да заври и да се посгъсти леко.
4. Сервирайте супата, поръсена с прясно смлян черен пипер.
2. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон, добавете и прясното мляко. Варете до омекване на карфиола.
3. Пасирайте супата и добавете сметаната. Овкусете с шафран, къри, сол и черен пипер. Добавете и олиото с аромат на трюфели. Оставете супата да заври и да се посгъсти леко.
4. Сервирайте супата, поръсена с прясно смлян черен пипер.
Продукти
- 1 малка глава карфиол 2 скилидки чесън 1 глава лук 2 с.л. зехтин 600 мл зеленчуков бульон 300 мл прясно мляко 200 мл течна животинска сметана щипка шафран щипка къри щипка прясно смлян черен пипер 2 ч.л. сол 0.5 с.л. олио от трюфели
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди