Крем-супа от карфиол

Крем-супа от карфиол

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука и чесъна. Нарежете или накъсайте карфиола на розички. В дълбока тенджера сипете зехтин и задушете първо лука и чесъна, а след това и карфиола.
2. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон, добавете и прясното мляко. Варете до омекване на карфиола.
3. Пасирайте супата и добавете сметаната. Овкусете с шафран, къри, сол и черен пипер. Добавете и олиото с аромат на трюфели. Оставете супата да заври и да се посгъсти леко.
4. Сервирайте супата, поръсена с прясно смлян черен пипер.

Продукти

  • 1 малка глава карфиол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 300 мл прясно мляко
  • 200 мл течна животинска сметана
  • щипка шафран
  • щипка къри
  • щипка прясно смлян черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 0.5 с.л. олио от трюфели

Свързани рецепти