Крем-супа от карфиол
1. Обелете и нарежете лука и чесъна. Нарежете или накъсайте карфиола на розички. В дълбока тенджера сипете зехтин и задушете първо лука и чесъна, а след това и карфиола.
2. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон, добавете и прясното мляко. Варете до омекване на карфиола.
3. Пасирайте супата и добавете сметаната. Овкусете с шафран, къри, сол и черен пипер. Добавете и олиото с аромат на трюфели. Оставете супата да заври и да се посгъсти леко.
4. Сервирайте супата, поръсена с прясно смлян черен пипер.

Продукти

  • 1 малка глава карфиол 2 скилидки чесън 1 глава лук 2 с.л. зехтин 600 мл зеленчуков бульон 300 мл прясно мляко 200 мл течна животинска сметана щипка шафран щипка къри щипка прясно смлян черен пипер 2 ч.л. сол 0.5 с.л. олио от трюфели

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички