Многозърнести питки
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. В голяма купа сипете водата и върху нея поръсете сухата мая. Добавете царевичния сироп и разбъркайте. След това добавете яйцето, солта, олиото, сушената коприва и трите вида брашно. Разбъркайте добре, след това месете тестото 5-7 минути.
2. Намажете с олио купата, поставете тестото в нея и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса на топло.
3. Извадете втасалото тесто върху плота и го оформете като руло. Нарежете на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топка. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. намажете ги с предварително разбито яйце и поръсете със сусам. Печете питките в предварително загрята фурна на 180 градуса 17-22 минути.
2. Намажете с олио купата, поставете тестото в нея и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса на топло.
3. Извадете втасалото тесто върху плота и го оформете като руло. Нарежете на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топка. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. намажете ги с предварително разбито яйце и поръсете със сусам. Печете питките в предварително загрята фурна на 180 градуса 17-22 минути.
Продукти
- 1 пакетче суха мая 275 мл хладка вода 50 мл царевичен сироп 1.5 ч.л. сол 100 мл олио 1 яйце 100 г сушена коприва 300 г бяло брашно 300 г пълнозърнесто брашно 100 г ръжено брашно разбито яйце за намазване сусам
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща