Многозърнести питки
1. В голяма купа сипете водата и върху нея поръсете сухата мая. Добавете царевичния сироп и разбъркайте. След това добавете яйцето, солта, олиото, сушената коприва и трите вида брашно. Разбъркайте добре, след това месете тестото 5-7 минути.
2. Намажете с олио купата, поставете тестото в нея и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса на топло.
3. Извадете втасалото тесто върху плота и го оформете като руло. Нарежете на еднакви парчета. Всяко парче оформете на топка. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. намажете ги с предварително разбито яйце и поръсете със сусам. Печете питките в предварително загрята фурна на 180 градуса 17-22 минути.

Продукти

  • 1 пакетче суха мая 275 мл хладка вода 50 мл царевичен сироп 1.5 ч.л. сол 100 мл олио 1 яйце 100 г сушена коприва 300 г бяло брашно 300 г пълнозърнесто брашно 100 г ръжено брашно разбито яйце за намазване сусам

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички